Dette er en velkjent italiensk rett og det finnes sikkert 1000 ulike måter å lage den på. Jeg har en annen versjon på bloggen, den finner du HER.
Alt-i-ett-gryter er så takknemlig å lage, det tar litt tid på forhånd når man skal dele opp og brune, men så lager de seg selv i ovnen. De passer derfor utmerket som gjestemat eller hvis man skal ut på en liten tur. Man setter formen i ovnen og der får den stå å godgjøre seg ved lav varme. Det er viktig at man ikke bruker for høy varme da kyllingen kan bli for tørr.
Noen bruker kyllingfilét/ kyllingbryst i denne retten og noen bruker lår, jeg bruker begge deler. Da kan folk forsyne seg med det de liker best.
Ingredienser:
- 2 bokser cherrytomater
- 2 dl hvitvin
- 2 dl kyllingkraft
- 2 gulrøtter i små terninger
- 1 rødløk i tynne skiver
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 10 chambinjong i skiver
- 1 vårløk
- 1 neve bladpersille, hakket
- 1 stilk rosmarin, hakket – evt krydder
- 4 skiver bacon i terninger
- Kyllinglår og kyllingfilet
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Del opp grønnsakene
- Surr løk og hvitløk i pannen til det blir mykt
- Ha det over i gryten
- Surr gulrøttene og ha dem over i gryten
- Surr champinjong og vårløk
- Opp i gryten med det
- Surr bacon til det er mykt
- Ha tomatene, vinen og kraften i gryten
- Ha i rosmarin og krydre med salt og pepper
- Sett på lokk og la det småkoke i ca 30 minutter
- Brun imens kyllingen på alle sider
- Ha sausen over i en ildfast form og ha kyllingen på toppen
- Ha 3-4 ss med creme fraiche over
- Bakes i ovnen i ca 30 minutter
Servering:
- Serveres med pasta og/ eller brød
- Det smaker også godt med en salat ved siden av