Cacciatore er en tradisjonsrett i Italia og serveres ofte som søndagsmiddag. Den avgir en fantastisk duft på grunn av de forskjellige urtene og det er lett å få vann i munnen når man kjenner lukten.
Det er viktig å bruke god kylling, selv bruker jeg gjerne Lovise eller Holthe gård sine. Disse er dobbelt så store som «vanlige» kyllinglår og det er nok med 1/2 lår per person. Del dem i leddet før du tilbereder dem så går det greit med serveringen.
I Italia er det vanlig å servere Cacciatore rett fra pannen/ gryten med hjemmelaget pasta ved siden av. Nam.
Ingredienser:
- Olivenolje
- 4 kyllinglår
- 100 gram champignon delt i fire
- 2-3 portobellosopp i biter
- 1 løk, finhakket
- 4 skiver bacon eller krydderpølse i biter
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 dl hvitvin
- 2 bokser hakkede cherrytomaterkhk
- Kyllingkraft eller buljongterninger
- 3 ss kapers
- 3 kvaster rosmarin
- 3 kvaster salvie
- 1 neve basilikum
- Pasta
Fremgangsmåte:
- Tørk kyllinglårene og krydre med salt, pepper og litt rosmarin
- Varm olivenoje i pannen
- Legg i kyllinglårene
- Stek mens du stadig snur dem så de får en gylden stekeskorpe, ca 5-6 minutter
- Ta dem ut av pannen og legg dem på en tallerken
- Stek soppen i litt er olje til den er gylden
- Legg til side
- Stek løk og bacon/ krydderpølse i ca 5 minutter til løken er myk
- Ha i hvitløk og stek videre et par minutter
- Ha sopp og kylling tilbake i pannen
- Hell på vin og kok opp
- Ha i tomater og kok opp igjen
- Tilsett kraft/ buljong
- Legg på lokk og la det hele småkoke i ca 30 minutter
- Husk å røre i gryten underveis
- Ha i kapers og urter
- Kok videre uten lokk i ca 15 minutter
- Smak til om det trengs mer krydder
Serveres gjerne med pasta, men som dere ser på bidet brukte jeg ris denne gangen.