Denne retten brukes mye i Provence, men har som mye annet funnet veien hit. Det smaker deilig og er enkelt å lage. Man kan bruke disse tomatene enten som hovedrett eller tilbehør, smaker deilig sammen med både kjøtt og fisk. Om du vil bruke det som selvstendig rett bør du beregne 2 tomater per person, ellers holder det med en.
Når det gjelder fyll så kan du i grunnen ta det du har lyst til, men brødrasp, hvitløk , provencekrydder og persille er ingredienser som vanligvis brukes.
Ingredienser:
- 5 tomater
- 1 ts flaksalt
- 1/2 ts pepper
- 1-2 ts provencekrydder
- 4-5 ss olivenolje
- 4 båter hvitløk, finhakket
- 1/2 – 1 ss dijonsennep
- 4-5 ss brødrasp eller panko
- Tomattoppene du skar av finhakkes
- 1 neve, ca 2ss finhakket bladpersille
- evt litt ost til å strø på toppen
Fremgangsmåte:
- Vask tomatene
- Skjær toppen av tomatene og grav ut innmaten
- Finhakk toppene du skar av
- Rør sammen alle ingrediensene inkl de finhakkede tomattoppene
- Fyll dette i tomatene
- Ha evt litt revet ost på toppen
- Stek i ovnen til de har fått litt farge og er sunket litt sammen, 10-15 minutter ved 225 grader