Provencalske tomater

IMG_3998

Denne retten brukes mye i Provence, men har som mye annet funnet veien hit. Det smaker deilig og er enkelt å lage. Man kan bruke disse tomatene enten som hovedrett eller tilbehør, smaker deilig sammen med både kjøtt og fisk. Om du vil bruke det som selvstendig rett bør du beregne 2 tomater per person, ellers holder det med en.

Når det gjelder fyll så kan du i grunnen ta det du har lyst til, men brødrasp, hvitløk , provencekrydder og persille er ingredienser som vanligvis brukes.

Ingredienser:

  • 5 tomater
  • 1 ts flaksalt
  • 1/2 ts pepper
  • 1-2 ts provencekrydder
  • 4-5 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk, finhakket
  • 1/2 – 1 ss dijonsennep
  • 4-5 ss brødrasp eller panko
  • Tomattoppene du skar av finhakkes
  • 1 neve, ca 2ss finhakket bladpersille
  • evt litt ost til å strø på toppen

 

Fremgangsmåte:

  • Vask tomatene
  • Skjær toppen av tomatene og grav ut innmaten
  • Finhakk toppene du skar av
  • Rør sammen alle ingrediensene inkl de finhakkede tomattoppene
  • Fyll dette i tomatene

IMG_3993

  • Ha evt litt revet ost på toppen

IMG_3995

  • Stek i ovnen til de har fått litt farge og er sunket litt sammen, 10-15 minutter ved 225 grader

IMG_3999

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *