Dette er enda en variant hvor jeg har brukt salmalaks som forrett. Det som er annerledes her er at jeg serverer den med rognkjeksrogn og at laksen er laget i form og blandet sammen med mango- og avocado.. Disse formene får man kjøpt i ulike størrelser og fasonger på Jernia. Rognkjeksrognen kan selvsagt byttes ut med for eksempel lakserogn.
Andre eksempler hvor jeg har brukt laks i formene finner du HER (lakseceviche) og HER (laksetartar)
Denne forretten lager du på et blunk og den ser fin ut, så det er en takknemlig rett å velge når man skal ha selskap
Ingredienser:
- 1 liten salmalaks (om du bruker annen laks må den fryses før den spises)
- 1/2 moden melon
- 1 moden avocado
- god olivenolje
- frisk dill
- gressløk
- 1 sjalottløk
- salt og pepper
Garniyr: Rognkjeksrogn, lakserogn el.l.
Fremgangsmåte:
- Tørk laksen og del den i små biter
- Del mango og avocado i små biter
- Hakk sjalottløken
- Tilsett olivenolje og bland den forsiktig inn
- Tilsett dill og gressløk
- Smak til med salt og pepper og litt limesaft
- Ha laksesalaten opp i formene og press forsiktig ned med en skje
- Sett i kjøleskapet en times tid før den skal spises
- Løft formene forsiktig av