Kyllingbryst i karamell- og fløtesaus

IMG 9706

Denne retten er ærlig og redelig stjålet fra den fine bloggen til Helle, Helles Kitchen. Jeg må si meg enig med henne, denne retten er helt ubeskrivelig god og har gått rett inn på favorittlisten min.

Her bør det brukes god kylling, jeg brukte kyllingbryst fra Holte gård. De er så store at det holder faktisk med 1 kyllingbryst til to personer hvis man også har forrett.

Om du lager denne retten kan du godt doble porsjonen på saus for denne sausen er så god at man kan spise den med skje. Det er ingen fiksfakserier med denne retten og det er få ingredienser og det tar ikke så lang tid å lage den heller.

 

Ingredienser:

  • 4 ss sukker
  • 3 ss usaltet smør
  • 2 kyllingbryst, helst av god kvalitet
  • 1 liten kartong kremfløte
  • 1 dl vann
  • 2 never persille, grovhakket
  • Saft av en sitron

 

Fremgangsmåte

  • Finn frem en tykkbunnet gryte
  • Smelt 4 ss sukker på lav/middels varme så det ikke blir brent
  • Når sukkeret er smeltet tilsetter du smøret
  • Rør sammen
  • Legg kyllingen i gryten og vend dem i karamellen noen minutter på hver side
IMG 9704
  • Tilsett kremfløten og vannet
  • Tilsett persillen
IMG 9705
  • Småkok på lav/ medium varme 45-50 minutter
  • Smak til med sitronsaft
  • Tilsett mer persille
  • Smak til om sausen trenger mer sitron eller salt/ pepper

Servering:

  • Skjær kyllingen i skiver
  • Server med ovnsbakte eller kokte poteter, bruk det du liker best
  • Asparges eller andre grønne bønner smaker godt til

 

Du kan også bruke hel kylling til denne retten, men beregn da lenger koketid

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.