Skinkegrateng med pepperrotsaus

IMG 3221

Jeg lager ofte grateng når jeg har rester jeg vil bruke opp. Denne gangen hadde jeg rester fra en røkt svinekam som jeg benyttet. Gratenger er raske å lage og er supre å bruke til rester, det er også mat som de fleste liker – både barn og voksne.

 

Ingredienser:

  • 4 dl makaroni
  • 1 løk i skiver
  • 1/2 søt, rød paprika i små terninger
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 2 stilker stangselleri
  • evt andre rester av grønnsaker
  • 2 ss smør
  • 2-300 gram skinke i terninger
  • 2 egg, sammenpisket
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • evt friske urter
  • Ost

 

Fremgangsmåte:

  • Kok makaronien etter anvisning på pakken
  • Skjær opp grønnsakene
  • Skjær opp skinken
  • Surr grønnsakene i smør i pannen
  • Dryss over salt og pepper
  • Bland makaroni med grønnsaker og skinke
  • Legg blandingen i en smurt ildfast form
IMG 3215
  • Visp egg, melk og krydder sammen og hell blandingen over i formen
  • Dryss over revet ost
IMG 3217
  • Stek i ovn til gratengen har stivnet og fått farge
IMG 3219

Pepperrosaus:

  • 2 dl creme fraiche
  • saft av 1/2 lime
  • revet skall av 1/2 lime
  • 2 ss revet pepperrot
  • 1/4 finsnittet vårløk
  • salt og pepper
Bland alle ingrediensene sammen og smak til om det trengs mer pepperrot. La stå minst 1 time i kjøleskapet for at smakene skal sette seg.

Servér med grønn salat

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *