I det siste har jeg spist enda mer grønnsaker enn jeg vanligvis gjør, og det er ikke dårlig siden jeg alltid spiser mye grønnsaker.
Dette er hittil min favoritt- veggisburger, både når det gjelder smak og tilberedning. Mange vegetarburgere er litt vanskelige å steke fordi deigen er løs og lett faller fra hverandre, men slik er ikke denne. Det er like enkelt å steke denne som det er å steke vanlige burgere.
Som tilbehør hadde jeg burgerbrød laget av spelt, disse finner du oppskrift på HER.
Ingredienser:
- 4-5 gulrøtter, middels store
- 1 sellerirot, ca 300 gram
- 2 pastinakker, ca 300 gram
- 1 fennikel
- 1 løk, finhakket
- 4-5 hvitløkfedd, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 pk kikerter, Go Green
- 3 egg
- 4 ss hvetemel
- 100 g havregryn
- 1/2 ts cayennepepper
- 2 ss soyasauce
- salt og pepper
- Olivenolje
Fremgangsmåte:
- Skrell alle rotfruktene og riv dem
- Finhakk løk, hvitløk og chili
- Bland kikertene sammen med soyasauce, mel , havvregryn og krydder
- Blad grønnsakene inn i kikertblandingen (Bland godt)
- Ha olje i pannen og form burgere av rotfruktfarsen
- Stek dem til overflaten er gylden og skru ned varmen
- Snu dem forsiktig og stek dem på den andre siden
Grønnkålraita
- 1/2 pose ferdig renset og vasket grønnkål
- gresk yoghurt
- malt spisskummen
- salt og pepper
- Hakk grønnkålen i mindre biter og bland med yoghurt og spisskummin
Burgerne serveres som «vanlige» burgere, ost, tomat, forskjellige sauser etc