Torsk er den fisken jeg bruker mest, i ulike varianter. Nå er jo også torsken på sitt beste så derfor er det viktig å bruke den nå.
Jeg har brukt torsk sammen med skinke flere ganger, men varierer litt hver gang. Denne gangen ble det med ovnsbakte grønnsaker og bakte morenepoteter. Dette ble også et utmerket torskemåltid.
Ingredienser:
- 5-600 g renskåret torskefilét
- 1 pk serranoskinke el.l.
- Noen kvister bladpersille
- Salt og sitronpepper
- Olivenolje
- Smør
- Saft av 1 lime
- 1/2 pakke morenepoteter
- 1 squash i terninger
- 1 neve cherrytomater
- 5-6 fedd hvitløk
Fremgangsmåte poteter og grønnsaker:
- Vask morenepotetene
- Hell olivenolje i en ildfast form og legg potetene oppi
- Krydre med salt, pepper og timian
- Sett potetene i ovnen og stek ved 200 grader i ca 20 minutter
- Ta formen ut av ovnen og legg i squash og hvitløk
- Sett i ovnen igjen og stek i 10 minutter
- Ta ut formen og tilsett cherrytomatene
- La formen stå i ovnen ytterligere ca 5-6 minutter
Fremgangsmåte fisk:
- Salte og pepre torskefiléten
- Legg en kvist timian eller bladpersille oppå hvert stykke
- Pakk hver filét inn i en skinkeskive
- Legg pakkene i en smurt, ildfast form
- Fordel litt smør over
- Skvis over saft av lime
- Stek på 200 grader i ca 10 minutter, men pass på! Fisken må ikke bli for mye stekt. Den er ferdig når den faller fra hverandre.