Disse hamburgerbrødene er virkelig gode, mye bedre enn de vanlige burgerbrødene som bakes med hvetemel. På grunn av helsa prøver jeg å unngå hvetemel så derfor ønsket jeg å prøve spelt, men var litt skeptisk. Resultatet var over all forventning og kan absolutt anbefales.
Oppskriften gir 10 brød.
Ingredienser:
- 200 g sammalt spelt
- 275 g siktet spelt
- 1/2 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 pk gjær
- 1/2 dl olje
- 3 dl fingervarmt vann
- Sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Bland alle de tørre ingrediensene
- Tilsett olje og vann
- Kjør i kjøkkenmaskin i 10-15 minutter
- Dekk bakebollen med plast og la heve i 60 minutter (til dobbelt størrelse)
- Ta deigen ut på bakebordet og del den i to
- Rull hver av delene til en «pølse» som du igjen deler i fem
- Rull hvert emne til boller og trykk dem litt flate
- Legg på et bakepapirkledt brett
- Pensle brødene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø
- Legg et klede over og la de heve ca 30 minutter
- Stek brødene i forvarmet ovn på 225 grader i 10-15 minutter til de har fått pen farge
- Avkjøles på frist