Denne gangen har jeg altså laget en torskeform med forskjellige grønnsaker. Den ble virkelig god og dessuten var den rask å lage Det er bare å skjære opp grønnsaker så lager formen seg selv i ovnen.
Om du ikke har torsk så kan du bruke en hvilken som helst annen hvit fisk. Du kan også bruke store tomater, men det ser mye finere ut med cherrytomater etter min mening.
Ingredienser:
- 6-700 g hvit fiskefilét
- 1 pakke Go Green hvite bønner
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 løk i skiver
- 1 purre i skiver
- Saft og skall av 1/2 sitron, helst økologisk
- 1 dl olivenolje
- 3 dl vann
- 1-2 buljongterninger
- 4-500 gram små tomater, gjerne i forskjellig farge
- 1 pose vasket babyspinat (ikke frossen)
- 1 bunt persille, hakket
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader
- Ha løk og hvitløk i pannen og surr til det er mykt og blankt
- Ha over i en ildfast form
- Hell bønner og purre i formen
- Tilsett sitronskall og saft
- Tilsett vann og buljongterning
- Stek i ca 10 minutter
- Ta formen ut av ovnen og legg i tomatene
- Vend inn spinaten og fordel fisken på toppen
- Sett inn i ovnen og stek videre i ca 10 minutter
- Dryss hakkede urter og noen pinjekjerner eller brødkrutonger på toppen