Ovnsbakt kylling med pasta

 

IMG 1724

Dette er en god og enkel kyllingrett som baserer seg litt på at man bruker det man har i kjøleskapet. Om man vil gjøre retten ekstra enkel kan man bruke ferdiggrillet kylling, men da må man selvsagt fjerne skinn og bein. Så egentlig går det like kjapt å bruke kyllingfilét som man steker i pannen.

Det tar ca 30 minutter å lage denne retten.

Ingredienser:

  • Ca 300 gram makaroni, pastaskruer el.l.
  • 2 ss smør + 4 ss smør
  • 4 kyllingfiléter
  • 1 løk, hakket
  • 4 gulrøtter i biter
  • 1/2 squash i terninger
  • 1/2 pakke bacon (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 1 neve hakket basilikum
  • 1/2 boks creme fraiche
  • salt og pepper
  • oregano
  • revet cheddar eller annen ost
  • parmesan

 

Fremgangsmåte:

  • Kok pastaen i lettsaltet vann
  • Hell av vannet, ta dem over i en bolle og tilsett 2 ss smør under omrøring
  • Sett til side
  • Skjær kyllingfilétene i terninger
  • Smelt smør og olje i pannen og brun kyllingen i minst to omganger
  • Sett kjøttet til side
  • Hakk løk og skjær resten av grønnsakene i biter
  • Stek grønnsakene i smør i ca 5 minutter
  • Tilsett hermetiske tomater, sukker og basilikum
  • Kok opp og la det småkoke noen minutter
  • Bland pasta, kylling, tomatsaus og creme fraiche
  • Smak til med salt og pepper
  • Fordel det hele i en ildfast form
  • Dryss over revet ost
  • Dryss litt parmesan og oregano på toppen
  • Stek i ovnen ca 20-30 minutter ved 200 grader til retten har fått en pen, gylden farge
  • Server gjerne med en salat og foccacia ved siden av

IMG 1723

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *