Dette er en god og enkel kyllingrett som baserer seg litt på at man bruker det man har i kjøleskapet. Om man vil gjøre retten ekstra enkel kan man bruke ferdiggrillet kylling, men da må man selvsagt fjerne skinn og bein. Så egentlig går det like kjapt å bruke kyllingfilét som man steker i pannen.
Det tar ca 30 minutter å lage denne retten.
Ingredienser:
- Ca 300 gram makaroni, pastaskruer el.l.
- 2 ss smør + 4 ss smør
- 4 kyllingfiléter
- 1 løk, hakket
- 4 gulrøtter i biter
- 1/2 squash i terninger
- 1/2 pakke bacon (kan sløyfes)
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts sukker
- 1 neve hakket basilikum
- 1/2 boks creme fraiche
- salt og pepper
- oregano
- revet cheddar eller annen ost
- parmesan
Fremgangsmåte:
- Kok pastaen i lettsaltet vann
- Hell av vannet, ta dem over i en bolle og tilsett 2 ss smør under omrøring
- Sett til side
- Skjær kyllingfilétene i terninger
- Smelt smør og olje i pannen og brun kyllingen i minst to omganger
- Sett kjøttet til side
- Hakk løk og skjær resten av grønnsakene i biter
- Stek grønnsakene i smør i ca 5 minutter
- Tilsett hermetiske tomater, sukker og basilikum
- Kok opp og la det småkoke noen minutter
- Bland pasta, kylling, tomatsaus og creme fraiche
- Smak til med salt og pepper
- Fordel det hele i en ildfast form
- Dryss over revet ost
- Dryss litt parmesan og oregano på toppen
- Stek i ovnen ca 20-30 minutter ved 200 grader til retten har fått en pen, gylden farge
- Server gjerne med en salat og foccacia ved siden av