Konfitert and er spesielt mye brukt i Frankrike, men de siste årene har det også blitt relativt vanlig her i landet. Jeg liker veldig godt mat som er konfitert og har flere ganger laget både konfitert and, kylling og laks. Det er en enkel tilberedningsmetode så det er bare å sette i gang.
Confitering eller konfitering er en gammel konserverings- og tilberedningsmetode som innebærer at man først salter og deretter langsomt koker maten i fett eller olje, andefett er mest vanlig. Man får kjøpt hermetisk andefett i velassorterte matvarebutikker. Hensikten er å gjøre kjøttet mørt og smakfullt
Det er selvsagt ikke nødvendig å konfitere andelårene selv, det finnes flere utgaver av ferdig konfitert and i butikkhyller og i nettbutikker, både vacuumpakket og hermetisk. I denne oppskriften har jeg brukt hermetisk konfitert and som man får kjøpt på Matbazaren. Den smaker nydelig .
Det er ikke nødvendig å oppbevare den i kjøleskap siden den er hermetisert, da blir den vanskelig å få ut av boksen. Om du likevel vil oppbevare boksen i kjøleskap kan du sette boksen i varmt vann noen minutter til fettet smelter.
Jeg har en annen oppskrift på andeconfit på bloggen, den finner du HER.
Denne gangen har jeg valgt å lage en vårlig utgave av denne retten ved å bruke grønnsaker som er i sesong nå, asparges, nye poteter, gressløk etc.
Om du får rester kan du bruke dem i en nydelig pizza som du får oppskrift på senere.
Ingredienser:
- 1 boks andeconfit
- 1 brunt grønne asparges
- 1 neve bladpersille
- 8-10 nye poteter i skiver
- 1 neve gressløk
- 1 boks rømme
- Olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Ta andelårene ut av boksen
- Skrap vekk andefettet, men ta vare på det
- Legg andelårene i en ildfast form
- Vask potetene, en behold skrellet på
- Del dem i tynne skiver og fordel dem rundt andelårene
- Legg over noen klumper med smør
- Stek i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter til potetene er myke
- Kok aspargesen i litt vann, salt og sukker i ca 4-5 minutter
- Rør opp rømmen med en bunt gressløk og en neve persille
- Smak til med salt og pepper
- Fordel andebryst og poteter på tallerkenen
- Legg asparges over
- Dryss persille rundt og server rømmesaus i en skål ved siden av
- Enjoy
Dette innlegget er sponset av Matbazaren