Andeconfit (Confit de Canard)

confit1

Andeconfit er en av mine favorittretter, jeg synes det smaker mye bedre enn andebryst. Denne retten er det franskeste jeg vet, jeg lengter til Frankrike når jeg spiser det. I det siste så har denne retten blitt mye mer tilgjengelig her i landet enn den har vært, så nå er det mye enklere å lage sin egen confit hjemme på eget kjøkken.

Andeconfit er rett og slett andekjøtt som er stekt/ bakt i sitt eget fett. Andelåret skal dekkes med andefett, settes i ovn på 80 grader og bakes der i mange timer.

Hvis man skal lage confiten hjemme på eget kjøkken kan det være litt problematisk å finne de ingrediensene som trengs. Andelår går greit å finne, det er verre med andefett. Jeg har imidlertid sett det  på bokser impotert fra Frankrike i et par velassorterte butikker, blant annet Ultra.

andefett2

Merk at dette fettet kan brukes mange ganger. Poteter stekt i andefett er en virkelig delikatesse, jeg skal servere det ved siden av fasanbryst på nyttårsaften. Andefettet kan også fryses og tas frem ved spesielle anledninger, så kast det aldri!

Andelårene må saltes før de tilberedes. Legg dem i et ildfast fat, dekk dem helt med grovt salt og la dem stå i kjøleskapet i et døgn.

Neste dag fjerner du saltet og dekker lårene med andefett. Sett ovnen på 80 grader og la fatet stå der i ca 6 timer.

Hvis du vil gjøre det enklere kan du kjøpe ferdig bakte andelår i enkelte butikker, Ultra, Jacobs og Smart Club i alle fall.

andeconfit-dv

Når du skal tilberede disse så legger du dem i et ildfast fat og legger andefettet (som følger med) over lårene. La det stå fremme på benken til de får romtemperatur. Sett ovnen på 180 grader.

Vask mandelpoteter, ikke skrell dem, men del dem i to. Kok potetene i 10 minutter, hell av vannet og la de dampe så de er helt tørre når de legges sammen med andelårene i det ildfaste fatet.

Stek andelår og poteter i 25 minutter. På slutten av steketiden flyttes andelårene til øverste rille, temperaturen heves til 250 grader for at de skal få en sprø skorpe.

Som tilbehør kan du servere mye forskjelig, jeg har servert dem med aspargesbønner, broccoli og andre grønnsaker. På bildet har jeg servert dem med rødkål som du finner oppskrift på HER samt rødvinssaus som du finner oppskrift på HER.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Andeconfit (Confit de Canard)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *