Asparges kan brukes til mye forskjellig og jeg varierer så mye og ofte jeg kan. Siden jeg elsker supper har jeg selvsagt brukt asparges til dette, både de hvite og grønne. Det smaker helt nydelig.
Du kan bruke suppen som både forrett og hovedrett og hvis du ønsker kan du tilsette f.eks. kyllingfilét for å gjøre den mer mettende.
Ingredienser:
- 1 bunt hvite og 1 bunt grønne asparges
- 7 dl grønnsaksbuljong
- 3 dl kremfløte/ matfløte
- Noen skiver sprøstekt bacon
- Litt gressløk, finhakket
- 1 finhakket tomat
- Litt god olivenolje
Fremgangsmåte:
- Skjær av den nederste delen på aspargesen
- Skrell de hvite aspargesene
- Del aspargesen i biter
- Sett noen av aspargestoppene til side
- Ha resten av aspargesen i en kjele sammen med fløte og grønnsaksbuljong
- Kok dette i ca 5 minutter
- Tilsett aspargestoppene og kok videre i ca 2 minutter
- Ta opp aspargestoppene og sett til side
- Mos suppen med en stavmikser til den er glatt
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett evt urter, for eksempel persille
- Hell suppen i tallerkener og fordel aspargestoppene i suppen
- Legg en skive sprøstekt bacon på toppen
- Strø litt finhakket gressløk og finhakket tomat rundt
- Ringle evt litt god olivenolje over
Enjoy