Aspargessuppe med bacon

IMG 1562

Asparges kan brukes til mye forskjellig og jeg varierer så mye og ofte jeg kan. Siden jeg elsker supper har jeg selvsagt brukt asparges til dette, både de hvite og grønne. Det smaker helt nydelig.

Du kan bruke suppen som både forrett og hovedrett og hvis du ønsker kan du tilsette f.eks. kyllingfilét for å gjøre den mer mettende.

 

Ingredienser:

  • 1 bunt hvite og 1 bunt grønne asparges
  • 7 dl grønnsaksbuljong
  • 3 dl kremfløte/ matfløte
  • Noen skiver sprøstekt bacon
  • Litt gressløk, finhakket
  • 1 finhakket tomat
  • Litt god olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær av den nederste delen på aspargesen
  • Skrell de hvite aspargesene
  • Del aspargesen i biter
IMG 0602
  • Sett noen av aspargestoppene til side
IMG 0603
  • Ha resten av aspargesen i en kjele sammen med fløte og grønnsaksbuljong
IMG 0604
  • Kok dette i ca 5 minutter
  • Tilsett aspargestoppene og kok videre i ca 2 minutter
  • Ta opp aspargestoppene og sett til side
  • Mos suppen med en stavmikser til den er glatt
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett evt urter, for eksempel persille
  • Hell suppen i tallerkener og fordel aspargestoppene i suppen
  • Legg en skive sprøstekt bacon på toppen
  • Strø litt finhakket gressløk og finhakket tomat rundt
  • Ringle evt litt god olivenolje over

Enjoy

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *