Det virker kanskje litt uvanlig med poteter i pizza, men i «pizzahovedstaden» Napoli er dette faktisk en klassiker 🙂 Sammen med urter og/ eller grønnsaker smaker det kjempegodt.
Jeg har valgt å bruke asparges, det var en fulltreffer så det kan jeg absolutt anbefale.
Auberginekrem får du kjøpt fersk i innvandrerbutikker eller hermetisk hos Olivers & Co eller i velassorterte kolonialbutikker. Om du ikke får tak i det kan du bruke creme fraishe eller kremost
Du kan også gjerne tilsette oliven, ansjos, bacon eller skinke hvis du foretrekker det, men i Napoli er det vegetarutgaven som brukes mest.
Jeg har brukt pizzastein i oppskriften, men du kan selvsagt bruke stekeplate også, eller grille den.
Ingredienser:
Pizzabunn:
Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn
- 2,5 dl lunkent vann
- 25 g gjær
- 2 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
- Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
- Bland inn øvrige ingredienser
- Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
- Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
- Kjevle ut og legg på hvert sitt stekebrett (ha bakepapir på brettene)
- Legg på fyllet
- Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen
- Stek ved 270 grader i ca 8 minutter
Topping:
- Rå poteter i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvel)
- 8-10 grønne asparges, delt på langs
- auberginekrem, creme fraiche eller kremost
- Mozarellaost
- Div urter som f.eks. timian, rosmarin, gressløk og oregano
- 1/4 rød paprika
- God olivenolje
- Parmesanost og litt mer mozarella
- evt litt skinke el.l.
Fremgangsmåte:
- Smør et lag med auberginekrem på pizzabunnen
- Legg tynne skiver av rå poteter oppå
- Fordel mozarella over potetskivene
- Legg deretter asparges over
- Legg over paprikaen
- Legg evt på skinke el.l.
- Dryss urter over
- Fordel parmesan og litt revet ost over
Bruk av pizzastein:
- Sett steinen på midterste rille i kald ovn
- Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
- Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
- Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
- Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
- La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk
Denne pizzaen er virkelig en favoritt!
Hvor får jeg tak i aubergine-krem?
Men det står jo i teksten, Kirsten. Jeg har skrevet at man bl.a kan kjøpe det i løs vekt i innvandrerbutikker eller hermetisk hos Olivers & Co eller velassorterte matbutikker
Denne var kjempegod. Jeg vurderte å lage aubergine-krem når jeg ikke fikk tak i det her i Ski, men valgte creme fraiche. Den lager jeg garantert igjen.
Så bra da
Rart du ikke fant auberginekrem, jeg har selv kjøpt det hos Olivers på Ski Storsenter