Jeg spiser suppe så ofte jeg kan, det er like godt til lunch som til middag. Dessuten kan man lage suppe på det meste, fra det enkle til det luksuriøse.
Suppen jeg presenterer her er smakfull og god, fant oppskriften på nettet. Opprinnelig hadde den stått i Aftenbladet.
Ingredienser:
- 2 løk
- 1 søtpotet
- 2 kyllingfileter
- 1 eple
- 2 ss rød karripasta
- 2 dl knuste tomater
- 6 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss smør
- 2 ss sitronsaft
- salt
- nykvernet pepper
- hakket persille eller koriander
Fremgangsmåte:
- Hakk løken, skjær søtpotet og eple i terninger. Skjær kyllingen i strimler eller skiver.
- Fres løken i smør i en passende gryte eller kjele, la det surre i noen minutter uten å ta farge.
- Tilsett karripasta og kylling, la det frese videre et par minutter under omrøring.
- Ha i søtpotet, tomater, eple og kraft.
- Kok opp og la suppen småkoke i ca. 25 minutter.
- Rør inn kokosmelken og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.
- Dryss over persille eller koriander