Pai med løk og skinke

IMG 9920

Pai er enkel og deilig mat som er like god enten den er kald eller varm. Dessertpaier er nydelig, men også andre typer paier. Nå har jeg laget en slags restepai fordi jeg hadde rester av skinke i kjøleskapet. Sammen med løk og noen andre grønnsaker ble dette en deilig middagspai som jeg serverte sammen med salat.

Ingredienser bunn:

  • 1/2 dl vann
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3/4 ts salt
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ts tørrgjær
  • 2,5 – 3 dl hvetemel

 

Ingredienser fyll:

  • 2 gule løk i skiver
  • 2 vårøk i skiver
  • 2-3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 stykke kokt skinke
  • Smør/ olje til steking
  • 2 ts provencekrydder
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl kesam naturll
  • 2 dl revet ost

 

Fremgangsmåte bunn:

  • Bland sammen varmt vann og olje til fingervarmt
  • Tilsett salt, revet parmesan, gjær og mesteparten av hvetemelet
  • Arbeid deigen til en glatt deig
  • Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 30 minutter
  • Smør en paiform 20-22 cm i diameter
  • Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen godt over kanten
  • Prikk med en gaffel og forstek bunnen ca 10 minutter  ved 200 grader på nederste rille
IMG 9911

IMG 9913

Fremgangsmåte fyll:

  • Rens og del løken i skiver, vårløk i ringer og hakk hvitløken
  • Surr løken i smør/olje ved middels varme til løken er myk
  • Del resten av grønnsakene i små terninger, ha i pannen og surr videre
  • Del skinken i små terninger og ha i pannen
  • Dryss over provencekrydder, salt og pepper
  • Pisk sammen egg, melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten

 

Steking

  • Legg grønnsak- og skinkeblandingen over i den forstekte paibunnen
IMG 9915
  • Hell over kesamblandingen og dryss over resten av osten
IMG 9916
  • Stek videre ved 200 grader i ca 40 minutter til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet
  • Enjoy!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.