Spansk chorizokylling

IMG 9084

Denne kyllinggryten minner meg om Spania. Chorizo, appelsin, oliven, oregano både lukter og smaker som på mange kjøkken i Andalucia. Retten er ganske spicy, men ikke FOR spicy.

Gryter og ovnsretter som passer seg selv er fint å bruke innimellom. Denne ovnsretten er nettopp en slik rett, smakfull og god og krever lite jobb.

Personlig bruker jeg lår fra Holte Gård, de er både bedre og mye større enn de «vanlige».  Om du bruker disse lårene rekker det med 1 lår per person.

Jeg bruker også rå chorizo fra Jacobs, men bruk den pølsen du liker best

Som tilbehør er det godt med ris eller perlespelt, men du kan selvsagt bruke det du har lyst på.

 

Ingredienser:

  • Kyllinglår, 1 per person
  • Ca 200 gram chorizopølse
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 løk, hakket
  • 4 gulrøtter i biter
  • 1/2 ss spisskummin
  • 1 boks cherrytomater
  • 5 dl kyllingkraft
  • 20 sorte oliven uten sten
  • 1 appelsin, saft og skall
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 1 neve oregano, hakket
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Krydre lårene med salt og pepper
  • Varm en jerngryte og ha i oliven/ rapsolje
  • Ha lårene i gryten
  • Brun lårene på middels/sterk varme til de får fin, gylden farge
  • Ta ut lårene
  • Del pølsen i biter og ha dem i gryten
  • Tilsett løk, hvitløk og chili
  • Surr pølsebitene en stund til de avgir væske
  • Tilsett resten av grønnsakene og surr videre noen minutter
  • Ha i tomater og kyllingkraft
  • Kok opp og tilsett kyllinglårene igjen
  • Sett gryten i stekovnen (200 grader varmluft)
  • Stek i ca 40 minutter
  • Tilsett oliven, persille, oregano, appelsinsaft og skall
  • Stek videre i ca 15 minutter
  • Dryss persille over ved servering
IMG 9078

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *