Ostekake er både enkelt å lage og smaker godt. Her har jeg laget små porsjonskaker, men det er selvsagt ikke noe i veien for å lage en stor kake i stedet. Toppingen kan endres ved å bruke annen frukt eller bær.
Oppskriften gir omtrent 6 porsjonskaker, men er avhengig av hvor store du lager dem.
Ingredienser:
- 1 pakke digestivekjeks
- 125 g usaltet smør
Fyll:
- 1 pk bringebærgele
- 2,5 dl kokende vann
- 3 dl lettrømme
- 200 g naturell Tine kremost
- 100 g melis
- frøene av en vaniljestang
- 3 dl kremfløte
Topping:
- 1 pk bringebærgele (eller gelantinplater)
- 2,5 dl kokende vann
- Bringebær, evt noen blåbær
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Knus kjeksene med en morter eller i kjøkkenmaskin
- Bland i det smeltede smøret
- Ha kjeksblandingen i bunnen av hver form
- Sett formene i kjøleskapet mens du lager fyllet
Fyll:
- Kok opp vannet og løs opp gelantinpulveret
- Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende
- Pisk kremfløten stiv
- Rør sammen kremost, rømme, melis og vanilje med en foodprosessor
- Tilsett kremfløten og rør forsiktig sammen
- Rør til slutt inn den avkjølte geléen i en tynn stråle
- Ha så fyllet i hver form
- Sett i kjøleskapet til osteblandingen har stivnet
Pynt:
- Kok opp vann og løs opp gelépulveret
- Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende (det tar ikke så lang tid)
- Legg den frukten eller bærene du ønsker og legg på hver kake
- Hell så over den avkjølte geléen
- Sett formene i kjøleskapet til geléen har stivnet
Din siste oppskrift på ostekake skal jeg prøve – den ser lekker og fristende ut!
Takk for tipset.
Dessertkaken med Kiwisaus gjorde lykke igår!
Klem fra Kirsti
Takk for koselig kommentar, vennen 🙂 Det er mange gode oppskrifter på bloggen, det er helt sikkert.