Ostekake er både enkelt å lage og smaker godt. Her har jeg laget små porsjonskaker, men det er selvsagt ikke noe i veien for å lage en stor kake i stedet. Toppingen kan endres ved å bruke annen frukt eller bær.
Oppskriften gir omtrent 6 porsjonskaker, men er avhengig av hvor store du lager dem.
Ingredienser:
- 1 pakke digestivekjeks
- 125 g usaltet smør
Fyll:
- 1 pk bringebærgele
- 2,5 dl kokende vann
- 3 dl lettrømme
- 200 g naturell Tine kremost
- 100 g melis
- frøene av en vaniljestang
- 3 dl kremfløte
Topping:
- 1 pk bringebærgele (eller gelantinplater)
- 2,5 dl kokende vann
- Bringebær, evt noen blåbær
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Knus kjeksene med en morter eller i kjøkkenmaskin
- Bland i det smeltede smøret
- Ha kjeksblandingen i bunnen av hver form
- Sett formene i kjøleskapet mens du lager fyllet
Fyll:
- Kok opp vannet og løs opp gelantinpulveret
- Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende
- Pisk kremfløten stiv
- Rør sammen kremost, rømme, melis og vanilje med en foodprosessor
- Tilsett kremfløten og rør forsiktig sammen
- Rør til slutt inn den avkjølte geléen i en tynn stråle
- Ha så fyllet i hver form
- Sett i kjøleskapet til osteblandingen har stivnet
Pynt:
- Kok opp vann og løs opp gelépulveret
- Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende (det tar ikke så lang tid)
- Legg den frukten eller bærene du ønsker og legg på hver kake
- Hell så over den avkjølte geléen
- Sett formene i kjøleskapet til geléen har stivnet
Din siste oppskrift på ostekake skal jeg prøve – den ser lekker og fristende ut!
Takk for tipset.
Dessertkaken med Kiwisaus gjorde lykke igår!
Klem fra Kirsti
Takk for koselig kommentar, vennen
Det er mange gode oppskrifter på bloggen, det er helt sikkert.