Denne oppskriften ligner fish’n chips , men er mye raskere å lage. Oppskriften min på Fish’n and chips finner du HER.
Disse fiskepinnene smaker virkelig helt nydelig, og selvsagt mye bedre enn de man finner i frysedisken. Dette tror jeg alle vil like, selv de som normalt ikke spiser fisk.
Jeg har brukt torskefilét, men du kan også bruke sei eller lange for eksempel.
Det tar selvsagt lenger tid å lage disse fiskepinnene enn om du bare åpner en pakke, men har du tid så anbefaler jeg virkelig at du prøver disse.
Ingredienser 4 personer:
- Ca 5-600 gram filét av torsk eller annen hvit fisk
- hvetemel
- 2 egg, pisket
- Panko eller griljermel/ strøkavring
- salt og pepper
- Smør og olje til steking
Fremgangsmåte:
- Skjær filéten i staver som ligner fiskepinner
- Salte og pepre
- Vend stavene først i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko/ griljermel
- Smelt smør/ olje i stekepannen på middels varme
- Srek fiskepinnene til de har fått pen, gylden farge på begge sider
Tilbehør:
Det smaker godt med aioli ved siden av, evt kan du blande rømme med majones og smaksette med wasabipaste
Salat er også obligatorisk synes jeg samt frites eller ovnsbakte poteter