blåskjell sjømat skalldyr

februar 20, 2015 at 8:35 am

Blåskjell i chilisaus

IMG 9044

Sjømat er høyt på listen over mine matfavoritter og det er på denne tiden blåskjell og andre skalldyr er på sitt beste.  Da gjelder det jo å passe på. Dessverre spiser ikke mannen min noen former for skjell så det er ikke så ofte jeg lager det, men hadde det vært opp til meg hadde dette stått på middagsbordet ofte.

På bloggen har jeg flere oppskrifter på blåskjell, du finner dem HER. I dag serverer jeg noen som er ganske spicy og kiler smaksløkene.

 

Ingredienser:

  • 1 kg blåskjell (1 nett)
  • 2 ss sosikkeolje, evt maisolje eller soyaolje
  • 2 løk, finhakket
  • 2 ss chilisaus
  • 3 ss soyasaus
  • 4 ss riseddik
  • 6 ss hvitvin
  • 1/2 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 3 ss kyllingkraft
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 4-5 vårløk i skiver
  • Frisk koriander

 

Fremgangsmåte:

  • Skyll blåskjellene i kaldt vann og skrubb dem godt
  • Sjekk om blåskjellene er levende ved å kakke dem med en kniv el.l.
  • vis de ikke lukker seg må de kastes
  • Bland sammen chilisaus, soyasaus, riseddik, hvitvin, salt, sukker og kyllingkraft i en bolle
  • Varm en stor kjele på medium varme
  • Surr løken blank og myk i olje
  • Skru opp varmen litt og ha i hvitløk, ingefær og vårløk
  • Stek videre i 1 minutt
  • Ha i sausen og surr videre til sausen er varmet opp
  • Ha i blåskjellene og rist på kjelen til alle skjellene er dekket av saus
  • Legg på lokk og kok 3-4 minutter, eller til blåskjellene har åpnet seg
  • Server umiddelbart med frisk koriander
  • Server også gjerne pommes frites, godt brød og aioli ved siden av

IMG 9042

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *