Hjemmebakte baguetter

Collage

Baguetter er et veldig anvendelig bakverk og brukes som tilbehør til suppe, gryteretter, til ost, som en real blings, som bruscetta eller crostini – altså til det aller meste. Fast food-kjeder med baguetter finnes overalt og er snart enklere å finne enn Mc Donalds. Det er nesten ingen grenser for hvordan disse baguettene kan presenteres, kalde eller varme med det meste av pålegg/ tilbehør.

Baguettene er imidlertid ikke like gode overalt, enkelte steder er de seige og bløte og har for mye deig, mens andre steder er ganske bra. I Spania har bl.a. Pan &Co ganske sprø og gode baguetter. Egetlig er baguetter en fransk «oppfinnelse», de lange, tynne brødene som forbindes med franskmenn på vei hjem med baguetten under armen.

Her finner dere en oppskrift  som gir 3 sprø og gode baguetter, men doble gjerne oppskriften – de er fine å fryse.

 

Ingredienser:

  • Ca 400 g hvetemel
  • ca 1/2 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dl vann, romtemperert

 

Fremgangsmåte:

  • Ha halvparten av melet og de øvrige ingrediensene i bakebollen
  • Kjør på lav/middels hastighet i ca 15 minutter
  • Spe gradvis med resten av melet til du har en smidig deig
  • Juster med mer mel om nødvendig
  • Hev deigen under klede  i ca 60 minutter til den har fått dobbelt størrelse
  • Del så deigen i 3 like deler og rull/ strekk hver del ut slik at hver del er omtrent like lang som bredden på stekebrettet
  • Legg dem over på et bakepapirkledt stekebrett
  • Pensle dem med vann og strø over litt hvetemel
  • Etterheves under klede i ca 60 minutter
  • Stekes ved  200 grader i ca 30 minutter til de har fått en gylden farge
  • Avkjøles på rist

IMG 9673

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *