Salat med blodappelsin og blåmuggost

IMG 9738

Denne salaten smaker friskt og godt og passer bra som en selvstendig rett eller som tilbehør til fisk eller kjøtt. Jeg har servert den sammen med torsk og det var en nydelig smakskombinasjon. Om du vil kan du også drysse sprøstekte baconbiter over.

Denne appelsinen heter ikke blodappelsin lenger, navnet ble belastende og den solgte lite. Den ble døpt til rød appelsin og alget økte med 50 %.

Har du ikke spist rød appelsin bør du prøve, den smaker nydelig og er saftig og god. Du må skynde deg for det er nå det er sesong og sesongen er kort.

IMG 9734

 

Ingredienser:

  • 1 pose blandet salat
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 rød chili uten frø, finhakket
  • 2 blodappelsiner
  • 5-6 druer delt i to
  • 1 neve kokoships
  • 1/4 blå selbu
  • Bladpersille

 

Fremgangsmåte:

  • Legg salaten på et fat
  • Skjær fennikelen i tynne skiver og legg over
  • Hakk chilien og dryss over
  • Smuldre i blåmuggosten
  • Legg over druene
  • Skjær appelsinene i tynne skiver
  • Skjær vekk skallet og pass på å få med alt det hvite
  • Fjern den hvite «proppen» i midten og del appelsinene i filéter
  • Legg over salaten
  • Dryss kokoschips over (fås kjøpt i helsekostbutikker)

 

Dressing

  • Bruk en god olivenolje, ca 1/2 dl
  • Press ut saft av 1 appelsin og bland med oljen
  • Bland godt og smak til med salt og pepper
  • Om du vil ha en mer syrlig dressing kan du tilsette presset limesaft
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.