Det er ikke mye som slår fersk torsk for meg, det er rett og slett nydelig. Dessuten er det så vakkert med den kritthvite fisken på tallerkenen også, spesielt hvis tilbehøret er litt fargerikt.
Her har jeg brukt knallgrønn ertepuré, bacon og rødbeter, så fargerikt var det så absolutt og i tillegg var det fabelaktig godt. Jeg serverte perlebygg fra Holli Mølle ved siden av,det var ikke noe dumt valg. Men ellers kan du selvsagt servere akkurat det du har lyst på og har tilgjengelig.
Ingredienser:
6-700 g fersk torsk (loin eller filét)
Bacon etter ønske
1-2 pk frosne selskapserter
3-4 rødbeter
1/2 blomkålhode
Olje
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader
Sjekk at det ikke er bein i fisken
Del den i passe stykker
Hell litt olje i en ildfast form
Legg fisken i formen
Salte og pepre
Bak i ovnen til fisken er ferdig, 10-12 minutter
Sjekk at fisken flaker seg
Ertepuré:
Kok ertene i lettsaltet vann
Damp tørre
Tilsett 1 ss smør
Mos med en foodprosessor
Smak til med salt og pepper
Bakte rødbeter
Del rødbetene i store båter
Ha olivenolje i en ildfast form
Ha rødbetene i formen
Salte og pepre
Legg noen hvitløkfedd rundt
Bak i ovnen til de er ferdige, men gir tyggemotstand
Stekt blomkål med bacon
Del blomkålen i små buketter
Ha bacon og blomkål i pannen
La det surre til blomkålen er ferdig, men gir tyggemotstand