Torskeloin med ertepuré, rødbeter og perlebygg

IMG 9463

Det er ikke mye som slår fersk torsk for meg, det er rett og slett nydelig. Dessuten er det så vakkert med den kritthvite fisken på tallerkenen også, spesielt hvis tilbehøret er litt fargerikt.

Her har jeg brukt knallgrønn ertepuré, bacon og rødbeter, så fargerikt var det så absolutt og i tillegg var det fabelaktig godt. Jeg serverte perlebygg fra Holli Mølle ved siden av,det var ikke noe dumt valg. Men ellers kan du selvsagt servere akkurat det du har lyst på og har tilgjengelig.

Ingredienser:

6-700 g fersk torsk (loin eller filét)

Bacon etter ønske

1-2 pk frosne selskapserter

3-4 rødbeter

1/2 blomkålhode

Olje

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader

Sjekk at det ikke er bein i fisken

Del den i passe stykker

Hell litt olje i en ildfast form

Legg fisken i formen

Salte og pepre

Bak i ovnen til fisken er ferdig, 10-12 minutter

Sjekk at fisken flaker seg

 

Ertepuré:

Kok ertene i lettsaltet vann

Damp tørre

Tilsett 1 ss smør

Mos med en foodprosessor

Smak til med salt og pepper

 

Bakte rødbeter

Del rødbetene i store båter

Ha olivenolje i en ildfast form

Ha rødbetene i formen

Salte og pepre

Legg noen hvitløkfedd rundt

Bak i ovnen til de er ferdige, men gir tyggemotstand

 

Stekt blomkål med bacon

Del blomkålen i små buketter

Ha bacon og blomkål i pannen

La det surre til blomkålen er ferdig, men gir tyggemotstand

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.