Denne fiskepannen er rask å lage og den smaker kjempegodt. Egentlig er det en restepanne hvor man bruker det man finner i kjøleskpet, bortsett fra fisken da, den må jo være fersk eller frossen.
Man kan bruke den fisken man ønsker; for eksempel laks, ørret, torsk eller sei. Jeg pleier å bruke laks, men det er bare tilfeldig.
Som tilbehør har jeg brukt pasta her, men bruk det du selv ønsker.
Ingredienser laksepanne
- 4 gulrøtter
- 4 fedd hvitløk
- 1 squash
- 1 lite blomkålhode eller broccoli
- 1 fennikel
- 1 stykke blåmuggost eller en annen type ost, f.eks.chevre
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl vann
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts tørket timian
- Maldonsalt
- Pepper
- Olivenolje
- ca 500 g laksefilét
- Pasta etter ønske
Fremgangsmåte
- Vask og skrell gulrøttene
- Del dem i skiver og ha dem i pannen sammen med olivenolje
- Hakk hvitløken og ha i pannen
- Tilsett salt, pepper og øvrig krydder
- Tilsett creme fraiche, ost, vann og rør sammen
- Del squashen i ganske store terninger, fennikelen i tynne skiver og blomkålen i små buketter
- Ha dette i pannen sammen med det andre og la det surre til grønnsakene er nesten ferdige
- Del laksen i tynne skiver og legg på toppen
- Dryss over salt og pepper
- Legg på lokk
- La dette stå i ca 5 minutter og sjekk fisken, den skal såvidt være kokt
Pesto med basilikum
- 1 potte frisk basilikum
- 3 dl olivenolje
- 3-4 hvitløkfedd, hakket
- 50 g pinjekjerner
- 30 g parmesanost, revet
Fremgangsmåte
- Kjør olje og basilikum i foodprosessoren
- Tilsett øvrige ingredienser og kjør raskt sammen
- Holder seg ca 1 uke i kjøleskapet
Jeg har fått inspirasjon til denne retten fra Fru Timian, men jeg har laget min egen versjon.