Dette er virkelig en nydelig middagssalat. Her brukte jeg rester av juleskinken, men om du ikke har rester er jo ikke det noe problem. Dressingen var med på å gjøre denne salaten spesielt god og den kan brukes til mye annet også.
Ingredienser:
- 1 pakke blandet økologisk salat
- 1 boks røde eller svarte bønner
- 1/2 pk ristede pinjekjerner
- 8 cherrytomater delt i to
- 1/2 agurk delt i små terninger
- 250 g blåmuggost (jeg brukte Blue Castello)
- 200 g fetaost
- 1/2 dl god olivenolje
- 2 ts presset sitronsaft
- 2-3 ts melk eller fløte
- 2 ts akasiehonning
- 350 g juleskinke (eller annen lettsaltet skinke)
- 1 avocado
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Vask og skyll salaten godt
- Ha salaten over på et fat
- Skyll bønnene og legg over salaten
- Smuldre halvparten av osten over
- Skjær agurken i terninger og del tomatene i to og legg over på fatet
- Dryss over ristede pinjekjerner
- Skjær skinken i passe tykke skiver og legg over
- Hell over dressingen og litt ekstra honning
- Dryss over litt grovmalt pepper
- Serveres med nybakt foccacia eller nylaget knekkebrød slik jeg gjorde
Dressing:
- Smuldre avocadoen over i en liten bolle
- Tilsett sitronsaft og melk/ fløte
- Smuldre resten av osten i bollen
- Tilsett honningen
- Kjør det hele sammen med en stavmikser
- Smak til med salt og pepper
- Fordel dressingen over salaten