Dette er en god oppskrift på loff som Morten Schakenda står bak. Du trenger selvsagt ikke lage fletteloff om du ikke vil, oppskriften kan du bruke til «vanlig» loff eller rundstykker også.
Vi spiste helt nystekt loff til ferske reker, det er vel ikke det verste man kan gjøre?
Ingredienser:
- 3 dl vann
- 3 dl melk
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 egg
- 1 ss brunt sukker
- 1,5 ts havsalt
- 950-1000g hvetemel
- 50 g smør
Fremgangsmåte:
- Ha halvparten av melet i bakebollen
- Tilsett de andre ingrediensene, men ikke smøret
- Kjør deigen i foodprosessoren på ganske lav hastighet
- Tilsett resten av melet litt etter litt
- Tilsett deretter smøret i terninger
- La foodprosessoren gå 10-12 minutter til du har en smidig deig
- Legg lokk eller plast over bakebollen og la den stå til heving ca 60 minutter eller til deigen har blitt dobbelt så stor
- Ha deigen ut på bakebordet og del den i to emner
- Del deretter et av emnene i tre deler hvis du vil lage fletteloff
- Rull de tre emnene til tre like lange «pølser”
- Flett dem sammen
- Bruk den andre delen av deigen til «vanlig» loff , rundstykker eller lag enda en fletteloff
- Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme
- Dryss litt hvetemel over fletteloffen
- Legg et klede over og la det heve ca 50-60 minutter
- Stek loffen midt i ovnen i ca 40 minutter
Smaker deilig sammen med skalldyr, men er god uansett hva du spiser den sammen med