Det er som regel ganske vanskelig å finne på hva man skal servere i selskap, og noen ganger er det vanskelig å huske hva man har servert tidligere til samme gjester. Sånn er det i alle fall for meg. Derfor har jeg en egen fane for menyer her på bloggen. Dere ser den i toppmenyen og den har undermenyene Selskapsmenyer og Ukemenyer.
Menyen som følger nedenfor er en ganske enkel mény, det er ingenting som er vanskelig å få til og mye kan gjøres klart på forhånd. Den krever heller ikke at man må stå på kjøkkenet mens gjestene koser seg ved bordet. God planlegging er 75 % av jobben synes jeg.
Håper noen kan finne inspirasjon ved å ta en titt her.
Jeg hadde 3 forskjellige apetittvekkere ved siden av champagnen. Den ene var rett og slett hakkede oliven i en deilig olivenolje
Den andre var chorizopølse på gulrotchutney og den tredje var små glass jeg hadde fylt med en krem laget av seterrømme, litt dijonsennep med honning, kapers, purre og røkelaks.
Nedenfor følger ményen med linker:
Første forrett:
Andre forrett:
Karamellisert gulrot- og appelsinsuppe
Hovedrett:
Lårtunge av elgkalv sous vide med trøffelmos, bakt rosenkål med bacon og portvinssaus (58 grader i 30 timer)
Oster med marmelade, hjemmelaget valnøttbrød og kjeks
Fryst sitronkake med bær og pasjonsfruktsaus