Når Jeløyaspargesen kommer er det straks sommer. Da tar man sykkelen og sykler ut til Skallerød gård på Jeløya, tar en bunt asparges og legger 50 kroner i boksen som står der. Litt senere på sommeren kan man gjøre det samme med andre grønnsaker. Herlig.
Jeg synes disse aspargesene smaker absolutt best med enkelt tilbehør. De man kan kjøpe i butikken på vinteren krever et annet tilbehør synes jeg, for eksempel spekeskinke eller lignende.
Ingredienser:
4-6 personer:
1 bunt Jeløyasparges (eller annen norsk asparges)
2 ts salt
1 ts sukker
250 gram smør
3 eggeplommer
saft av 1/2 sitron
revet skall av 1 appelsin (kun det gule)
Tilberedning:
Jeløyasparges trenger svært kort koketid!
Bryt av den nederste delen på aspargesen
Ha litt vann med salt og sukker i aspargeskjelen og kok opp
Aspargesen på bildet kokte jeg i 2 1/2 minutt, men det er avhengig av tykkelsen
Sausen:
Ha smøret i en kaserolle og smelt ved svak varme
Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin sammen med sitronsaft og appelsinskall
La kjøkkenmaskinen gå i 10 sekunder
Kjør maskinen videre på lav hastighet og hell i smøret mens maskinen går
Sausen vil bli tykk, men den må ikke skille seg
Hold den varm og hell over aspargesen
Hvis sausen skiller seg får du den sammen igjen ved å vispe kraftig
Gratulerer med ny blogg, Torill! Lykke til med overgangen til ny blogg og nytt verktøy – og med bloggingen selvsagt!
Klem, Trine 😉