Denne paien er virkelig god, og den er heller ikke komplisert å lage. Det tar jo litt tid siden du må lage paibunnen og forsteke den og så lage vaniljekrem og til slutt steke hele paien i ca 40 minutter.
Men du kan også lage en raskere utgave. Du kan kjøpe ferdig paideig, den har jeg ikke smakt så den kan jeg ikke si noe om, men den er sikkert OK. Du kan også kjøpe ferdig vaniljekrem, det brukte jeg denne gangen. Jeg liker ikke den ferdigkjøpte vaniljkrenen når den brukes kald, men når jeg brukte den som fyll i paien kjente jeg ingen forskjell fra den hjemmelagde.
Så her har du oppskriften:
Ingredienser paibunn:
- 175 g hvetemel
- litt salt
- 75 g usaltet smør
- 45 g melis
- 1 sammenpisket egg
Fremgangsmåte:
- Ta alle ingrediensene utenom smøret i en foodprosessor og kjør til alt er blandet
- Tilsett deretter smøret i klumper litt etter litt mens kjøkkenmaskinen fortsetter å gå
- La alt bli blandet før du tilsetter neste smørklump
- Ta deigen ut på bakebordet og rull den til en ball
- Pakk ballen i plastfolie og legg den i kjølskapet i ca 30 minutter
- Ta deigen ut av kjøleskapet og legg den i en paiform
- Trykk deigen ut med fingrene slik at den dekker bunn og kanter
- Prikk bunnen med en gaffel
- Sett formen tilbake i kjøleskapet i ca 15 minutter
- Forstek paiskallet i ca 10 minutter på 200 grader
Ingredienser fyllet:
- 1 dl sukker
- 1 ss potetmel
- 500 g rabarbra (skrelt og i biter)
- 1 kurv jordbær
- 1 pk vaniljekrem (eller hjemmelaget)
Ingredienser Crumble
- 2 dl hvetemel
- 4 ss brunt sukker
- 2 ss hvitt sukker
- 100 g usaltet smør
Fremgangsmåte:
- Fordel vaniljekremen i paibunnen
- Bland sukker og potetmel
- Vend rabarbra og jordbær i blandingen
- Fordel dette over vaniljekremen
- Bland ingrediensene til crumbletoppingen og kna det sammen
- Smuldre dette over rabarbra- og jordbærblandingen
- Stek på rist midt i ovnen ved 200 grader ca 40 minutter
- Avkjøl litt før servering, paien skal være lunken