Sommermiddag med sommerkål og skinke

sommerkål

Dette er noe av det beste jeg vet å spise om sommeren. Mat som jeg aldri serverer ellers i året blir plutselig en favoritt når sommeren kommer. Det som gjør denne retten så god er selvsagt råvarene, ny sommerkål og nye poteter <3

Denne gangen serverte jeg 2 orskjellige spekeskinker ,  Santa Kristinaskinke og langtidsmodnet Strandaskinke. Den førstnevnte er en langtidsmodnet norsk spekeskinke inspirert av skinkene vi får i Sør-Europa. Skinkene saltes, modnes og tørkes i minimum 24 måneder og skal være den beste norskproduserte spekeskinken vi kan få tak i.

Og skinken var god den, betydelig bedre enn Strandaskinken. Men den kan ikke konkurrere med skinkene vi får i Italia og Frankrike.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 sommerkål
  • 1-2 pakker spekeskinke
  • Nye poteter, antall etter ønske
  • Smør, f.eks. Kvitseidsmør
  • Gressløk
  • Persille

Tilberedning:

  • Børst potetene godt
  • Del sommerkålen i 4 båter
  • Rør smøret til det blir luftig og tilsett gressløk
  • Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre
  • Damp dem godt
  • Kok kålen i lettsaltet vann, 5-6 minutter
  • La den renne godt av
  • Legg poteter og kål på tallerkenen og dander spekeskinke rundt
  • Ha smør over kål og poteter
  • Strø litt persille over til slutt
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *