Ratatouille brukte jeg mye før, da helst som tilbehør til lammekjøtt. Det er lenge siden jeg sluttet å spise lammekjøtt og nå spiser jeg ikke annet rødt kjøtt heller, men ratatouille kan spises uten kjøtt også selvsagt. Det er nydelig til hvit fisk for eksempel, men også til kylling og til vegetarburgere.
Denne gangen serverte jeg nudler ved siden av, det var også knallgodt.
Dette er en fin rett å servere der det er en kjøttspiser og en som ikke spiser kjøtt. Tilbehør til kjøtteteren og selvstendig rett til den som ikke spiser kjøtt.
Ingredienser:
- 1 aubergine
- 1 squash i biter
- 1 løk i skiver
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1 rød chili, hakket
- 1 fennikel i skiver
- 2 vårløk i skiver
- 1 pakke fersk spinat
- 1 boks gode italienske tomater
- 1 ss tomatpuré
- diverse urter, f.eks. rosmarin og basilikum
- 1 grønnsaksbuljongterning
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i skiver og legg på et kjøkkenpapir
- Dryss salt over
- La dette stå ca 15 minutter
- Tørk deretter av, eller skyll av væsken som har piplet ut
- (Dette bør gjøres for å fjerne bitterstoffene)
- Ha olje i en panne
- Start med å surre grønnsakene til de er myke
- Hell over i en gryte
- Hell over tomatboksen
- Vask og rens spinaten
- Ha den i pannen og la den surre til den faller sammen
- Ha den over i gryten
- Tilsett tomatpuré og evt litt vann
- Tilsett urter
- Smak til med salt og pepper
- La det hele trekke ca 20 minutter
- Smak til om det trengs mer krydder