Dette er en smakfull middagssalat som er kjapp å lage. Aller best blir den om du steker laksen idet den skal brukes, men du kan også bruke rester av laks om du har det. Det er ganske mange ingredienser i denne salaten, men mangler du noen så spiller det ingen rolle, da kan du enten ta noe annet eller rett og slett utelate det. Det er imidlertid noen ingredienser som MÅ være med, det er laks, mango, fennikel og syltet ingefær + salat selvfølgelig.
Jeg synes laks og mango passer så godt sammen, smakene kler hverandre.
Ingredienser 4 personer:
- 5-600 g laksefilet
- 1 mango i terninger
- 1 pakke store, hvite bønner
- 3 tomater i båter
- 1/2 agurk i terninger
- 1/2 fennikel i terninger
- 1/2 rød chili uten frø, finhakket
- Blandet salat
- 3 ss syltet ingefær, hakket
- 1/2 pakke fetaost
- Bladpersille
Dressing:
- 3 ss god olivenolje
- 1 ss honning
- 2 ss mangoeddik (Kan også bruke bringebæreddik)
- Litt salt og pepper
- Smak til med krydder
Steking av laksen:
- Krydre laksen med salt og pepper
- Stek laksen 5-6 minutter på den ene siden
- Snu laksen og skru av varmen
- La den godgjøre seg noen minutter
- Den er ferdig når den flaker seg
- Pass på at den ikke blir tørr
- Avkjøl laksen noe, den skal være lun
Montering:
- Legg blandet salat på et fat (ruccola bør være med)
- Legg på de øvrige ingrediensene
- Legg på laksen til slutt
- Pynt som du måtte ønske