Blomkål- og søtpotetsuppe

Denne suppen kan man nesten kalle påskesuppe, den er nemlig knallgul.

I morgen tidlig reiser vi på påskeferie så denne suppen er et forsøk på å få brukt opp rester fra kjøleskapet. Altså er det ikke brukt noen oppskrift, jeg plukket bare ut diverse saker og ting og vips så hadde vi en helt nydelig suppe.

Jeg skriver likevel opp de ingrediensene jeg brukte, for denne suppen er så god at den trygt kan lages flere ganger selv om det ikke er rester å bruke opp.

Som tilbehør kan man bruke hva man vil, jeg fant noen små italienske pølser, en rest parmesanost, litt paprika og en del annet også. Det ble utrolig godt.

Dette er hva jeg gjorde

Ingredienser:

  • 2 søtpoteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 blomkålhode
  • 1 rød chili
  • 1 gul løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 purre, hakket
  • Ca 1 l vann
  • Grønnsaksbuljong etter smak
  • Tilbehør:

  • Pølser
  • Paprika
  • Bladpersille
  • Creme fraiche
  • Eller det du har lyst på

Fremgangsmåte:

  • Skrell og del søtpotetene og gulrøttene i terninger
  • Del blomkålen i buketter
  • Hakk chilien
  • Ha 1 liter grønnsaksbuljong i kjelen og tilsett grønnsakene
  • Kok dette til grønnsakene er helt myke, 20-30 minutter
  • Hell litt olje i pannen
  • Tilsett løk, hvitløk og purre
  • Surr dette til det er mykt
  • Bland inn 1 ss currypasta
  • Hell vannet av grønnsakene og ta vare på det
  • Damp grønnsakene tørre
  • Ha dem + løkblandingen over i en bolle
  • Mos dette med en stavmikser og ha det over i kjelen igjen
  • Tilsett evt mer væske hvis suppen er for tykk
  • Kok opp og la surre 10-15 minutter
  • Imens surrer du pølsene i pannen og klargjør resten av tilbehøret
  • Tilsett pølser og dryss persille, paprika og parmesanost på toppen
  • Legg evt litt creme fraiche ved siden av

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.