Påskemeny – 14. – 21.4.

Collage2

Dette er en meny med forskjellige forslag til retter som er enkle og raske å lage og som har med noen tradisjonsretter også. Vi gjør jo forskjellige ting i påsken, noen reiser til fjells, noen til sjøen, noen til utlandet og noen blir hjemme og slapper av. Felles for oss alle er at vi skal kose oss litt ekstra i påsken.

Det er mange år siden vi feiret fjellpåske, nå reiser vi som regel til utlandet.  I år skal vi til Cadeques på Costa Brava-kysten i selve påsken, og selv blir jeg igjen en uke i Barcelona i jobbsammenheng etter påske.

Men da vi feiret fjellpåske hadde vi bestemte matretter vi måtte ha hvert år, og de er med her.

Så hvor du nå feirer påske håper jeg du finner noe du blir inspirert av her. Selv skal jeg jo spise på restauranter i 2 uker fremover, og det er helt OK selv om jeg blir litt lei det også. I Cadeques har vi bestilt bord på Compartir som drives av 4 tidligere El Bulli-kokker, det gleder jeg meg til for maten lages etter de samme prinsippene som Ferran Adria brukte.

Mandag 14.4.

Kyllingsalat med linser

En rask, god og mettende salat

Tirsdag 15.4.

Spicy gryterett

Dette er en enkel gryterett som er rask å lage og du kan også lage den ferdig hjemme, fryse den og bare varme opp

Onsdag 16.4.

Laksepasta

Rask å lage. Kjøp med salmalaks og bruk 15 minutter på å lage denne retten

Torsdag 17.4. (Skjærtorsdag)

Diverse spekemat med potetsalat, rømme, salat, eggerøre etc

Hvis du vil lage potetsalaten selv så kan du jo prøve Mammas hjemmlagde potetsalat

Fredag 18.4. (Langfredag)

“Langfredagsereter”

Hvis du er på hytta kan du lage denne før du reiser hjemmefra så er det bare å varme opp. Eller for å gjøre det enda enklere, kjøp gul ertesuppe fra Toro og tilsett pølser (Det er jo påske tross alt)

Lørdag 19.4. (Påskeaften)

Lammestek med hvitløkspoteter

Hvis du langtidssteker den kan du være ute hele dagen og komme hjem til ferdig lammestek om ettermiddagen. Eller hvis du har sous vide bruker du selvsagt den.

Søndag 20.4. (1. påskedag)

Kjapp påskepai

Her kan du bruke enten rester eller en boks med kyllingskinke

Oppskriften er på skinke- og løkpai, men her kan du bruke de restene du måtte ha igjen etter påsken. For å gjøre det ekstra enkelt kan du kjøpe ferdig vacuumpakket paideig

Mandag 21.4. (2. påskedag)

Pannekaker med rester av “langfredagsertene” ved siden av, og hvis det ikke er mer igjen så er det garantert rester av noe annet.

God påske ønskes dere alle <3

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *