Gulrotburger med speltperler

IMG 5138

De siste månedene har jeg hatt en aversjon mot rødt kjøtt, jeg får meg ikke til å spise det av en eller annen grunn. Det har ingenting med overbevising å gjøre, og jeg håper jeg begynner å like det igjen. Nå går det i fisk og fjærkre, og merkelig nok kan jeg spise gode pølser. Det er bare kjøttstykker jeg ikke orker.

I går fikk jeg lyst til å lage veggisburgere og fant inspirasjon til gulrotburgere hos Hobbykokken. Han hadde laget karbonader av gulrøtter i sin tid. Jeg brukte også gulrøtter som hovedingrediens, men brukte også flere andre ingredienser etter innfallsmetoden.

Det jeg ikke hadde forventet var at burgerne skulle være så utrolig gode. Jeg synes de smaker bedre enn “vanlige” hamburgere og de er også helt avhengighetsskapende. Det ble ingen rester her i huset for å si det sånn.

Som tilbehør hadde jeg en enkel salat og økologiske speltperler fra Holli Mølle.

IMG 5128

Ingredienser (egentlig til 4, men vi to spiste opp alt)

 • Ca 500 g gode gulrøtter, helst økologiske
 • 1 gul løk
 • 1 rød chili
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 neve bladpersille
 • 1 dl havregryn
 • 1dl brødrasp/ griljermel
 • 1 pakke kikerter
 • 3 egg
 • Salt og pepper
 • Olje til steking

 

Fremgangsmåte

 • Finn frem kjøkkenmaskinen og sett på raspejernet
 • Skrell gulrøttene og rasp dem i maskinen
 • Skrell løk og rasp den på det fineste raspejernet
 • Gjør det samme med chili og hvitløk
 • Ta dette over i pannen og  stek i olje på middels varme til det er mykt (15-20 minutter)
IMG 5127
 • Hell blandingen over i en bolle og tilsett resten av ingrediensene
 • Bruk en stavmixer med kniv og bland det hele godt sammen
 • Smak til med salt og pepper
 • La dette stå i ca 1 time så smakene får satt seg
 • Lag boller og legg i pannen, bruk en gaffel og klem dem litt flate (som en burger)
IMG 5133
 • Stek ved middels varme 4-5 minutter på hver side
 • Server dem slic du liker best, gjerne i hamburgerbrød, med pommes frites eller lignende. Barbecuesaus og annet tilbehør kan serveres ved siden av,

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *