Kjapp skinkepai

Pai 016

Pai er rett og slett nydelig synes jeg, enten det er dessertpai eller middagspai. Vanligvis lager jeg paideigen etter denne oppskriften.   Men med tanke på at det innimellom er behov for lettvinte middagsretter, kjøpte jeg rett og slett en ferdig paildeig denne gangen. Den ferdigkjøpte paideigen fungerte helt fint, men var litt annerledes enn den jeg lager selv. Jeg forstekte deigen slik jeg pleier, men det stod ingenting på pakningen om at jeg skulle gjøre det.

For å gjøre denne oppskriften så rask og enkel som mulig brukte jeg en boks med kyllingskinke  i stedet for å  bruke kyllingfilét slik jeg pleier.

Ingredienser:

 • 2 løk
 • 1 bks kyllingskinke
 • 1 stor tomat
 • 1 mozarella
 • 1 neve basilikum
 • 1 neve revet ost, f.eks. Jarlsberg
 • 4 egg
 • 4 dl melk
 • salt, pepper, muskatnøtt

 

Fremgangsmåte:

 • Legg den ferdige paideigen i en paiform og prikk bunnen
 • Forstek bunnen ved 200 grader i ca 10 minutter
 • Surr imens løken
 • Ta paiskallet ut av ovnen og legg i løken

Pai 008

 • Fortsett med skinke skåret i terninger

Pai 009

 • Fjern innmaten av tomatene og skjær den i terninger

Pai 011

 • Skjær mozarellaen i terninger og legg over tomatene

Pai 012

 • Legg hakket basilikum over

Pai 013

 • Hell over eggeblandingen
 • Dryss en neve revet ost over
 • Stekes i ovn, 200 grader i ca 35 minutter

Pai 015

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *