Pai er rett og slett nydelig synes jeg, enten det er dessertpai eller middagspai. Vanligvis lager jeg paideigen etter denne oppskriften. Men med tanke på at det innimellom er behov for lettvinte middagsretter, kjøpte jeg rett og slett en ferdig paildeig denne gangen. Den ferdigkjøpte paideigen fungerte helt fint, men var litt annerledes enn den jeg lager selv. Jeg forstekte deigen slik jeg pleier, men det stod ingenting på pakningen om at jeg skulle gjøre det.
For å gjøre denne oppskriften så rask og enkel som mulig brukte jeg en boks med kyllingskinke i stedet for å bruke kyllingfilét slik jeg pleier.
Ingredienser:
- 2 løk
- 1 bks kyllingskinke
- 1 stor tomat
- 1 mozarella
- 1 neve basilikum
- 1 neve revet ost, f.eks. Jarlsberg
- 4 egg
- 4 dl melk
- salt, pepper, muskatnøtt
Fremgangsmåte:
- Legg den ferdige paideigen i en paiform og prikk bunnen
- Forstek bunnen ved 200 grader i ca 10 minutter
- Surr imens løken
- Ta paiskallet ut av ovnen og legg i løken
- Fortsett med skinke skåret i terninger
- Fjern innmaten av tomatene og skjær den i terninger
- Skjær mozarellaen i terninger og legg over tomatene
- Legg hakket basilikum over
- Hell over eggeblandingen
- Dryss en neve revet ost over
- Stekes i ovn, 200 grader i ca 35 minutter