Laksesuppe med asiatiske smaker

Dette er en helt nydelig laksesuppe og en av favotittsupene mine. Det er heller ingen ulempe at den har relativt få kalorier og er full av sunne godsaker.

Når det gjelder ingrediensene så går det bra å skifte ut rødløk med vanlig løk og vårløk med purre. Og har du ikke yoghurt kan du bruke rømme, og enkelte ingredienser kan du droppe, f.eks. gurkemeie, chilipasta og persille. Denne suppen ble bare til ved at jeg brukte det jeg fant, og det var et lykketreff <3

Ingredienser

  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 fennikel i skiver
  • 1 kinesisk hvitløk, hakket
  • 2 stilker sitrongress, i tynne skiver (husk å fjerne det ytterste skallet)
  • 4 vårløk i tynne skiver
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 1/2 pakke sukkererter, delt i to
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 tommel frisk ingefær, hakket
  • Saften av 1 lime
  • 1 boks kokosmelk, light
  • 3/4 boks tyrkisk yoghurt eller vanlig yoghurt
  • 5 dl fiskebuljong
  • 4-5 ss fiskesaus
  • 4 ss soyasaus
  • 1/2 ss chilipasta
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 neve hakket koriander
  • 1 neve hakket persille
  • Litt gurkemeie for fargens skyld
  • 1 boks reker eller noen ferske reker
  • 500 g fersk laksefilet
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte


  • Skjær opp/ hakk grønnsakene (ikke urtene)
  • Ha litt solsikkeolje/ olivenolje i en kjele
  • Ha grønnsakene i kjelen og la det surre ved ganske lav varme ca 10-15 min
  • Tilsett fiskebuljong, soyasaus, fiskesaus og chilipasta
  • La dette koke ved svak varme ca 15-20 minutter
  • Tilsett yoghurt og kokosmelk
  • Bland godt
  • Tilsett hakket koriander og hakket persille
  • Tilsett gjerne litt gurkemeie for å få gulfarge hvis du synes det er fint
  • Smak til med krydder
  • La dette småkoke noen minutter
  • Skjær laksen i terninger
  • Ha fisken i gryten sammen med rekene og la det trekke 3-4 minutterHell suppen i tallerkner og pynt med mer hakkede urter

Suppen kan serveres med godt brød eller ris

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *