Spicy blåskjell med lime og kokosmelk

I går følte jeg at jeg måtte ha blåskjell, det var så lenge siden sist. Jeg er veldig glad i skalldyr av alle slag, men det er ikke så ofte jeg serverer det fordi mannen min er allergisk. I dag laget jeg derfor 2 middager, en currywok til ham og altså blåskjell til meg.

Jeg synes det er gøy å finne på ulike måter å servere skjellene på, denne gangen hadde jeg lyst på en spicy variant, litt asiatisk. Det ble absolutt vellykket, så hvis du liker spicy mat bør du prøve denne.

 

Ingredienser 2 personer:

  • 1 nett blåskjell
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 5 cm ingefær, hakket
  • 2 stilker sitrongress i tynne skiver
  • 1 lime, både skallet og saften
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 boks kokosnøttmelk
  • 1 neve koriander, hakket
  • Olje til steking

Fremgangsmåte:

  • Surr løk, chili, ingefær, hvitløk og sitrongress i olje noen minutter ved ganske svak varme
  • Sett så platen på fullt og tilsett blåskjellene
  • Rør rundt
  • Tilsett kokosmelk og fiskesaus
  • Legg på lokk og skru ned varmen
  • La dette syde i ca 4-5 minutter eller til alle skjellene har åpnet seg
  • Tilsett revet limeskall (kun det grønne) og saften fra limen
  • Tilsett hakket koriander
  • Smak til med krydder, evt mer fiskesaus eller lime

Servering:

  • Sett gryten på bordet og hogg innpå
  • Server gjerne godt brød ved siden av
  • For at det skal se litt “penere” ut kan du rense blåskjellene og legge noen i bunnenav tallerkenen. Hell suppe rundt.

Bon Apetit!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.