I går følte jeg at jeg måtte ha blåskjell, det var så lenge siden sist. Jeg er veldig glad i skalldyr av alle slag, men det er ikke så ofte jeg serverer det fordi mannen min er allergisk. I dag laget jeg derfor 2 middager, en currywok til ham og altså blåskjell til meg.
Jeg synes det er gøy å finne på ulike måter å servere skjellene på, denne gangen hadde jeg lyst på en spicy variant, litt asiatisk. Det ble absolutt vellykket, så hvis du liker spicy mat bør du prøve denne.
Ingredienser 2 personer:
- 1 nett blåskjell
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1/2 løk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 5 cm ingefær, hakket
- 2 stilker sitrongress i tynne skiver
- 1 lime, både skallet og saften
- 3 ss fiskesaus
- 1 boks kokosnøttmelk
- 1 neve koriander, hakket
- Olje til steking
Fremgangsmåte:
- Surr løk, chili, ingefær, hvitløk og sitrongress i olje noen minutter ved ganske svak varme
- Sett så platen på fullt og tilsett blåskjellene
- Rør rundt
- Tilsett kokosmelk og fiskesaus
- Legg på lokk og skru ned varmen
- La dette syde i ca 4-5 minutter eller til alle skjellene har åpnet seg
- Tilsett revet limeskall (kun det grønne) og saften fra limen
- Tilsett hakket koriander
- Smak til med krydder, evt mer fiskesaus eller lime
Servering:
- Sett gryten på bordet og hogg innpå
- Server gjerne godt brød ved siden av
- For at det skal se litt “penere” ut kan du rense blåskjellene og legge noen i bunnenav tallerkenen. Hell suppe rundt.
Bon Apetit!