Brasserie France – like bra som før

Brasserie France har vært en favoritt i mange år. Jeg tror det er over 30 år siden jeg var der for første gang, den gangen het den Touch of France og hadde lokale i 1. etg. I Øvre Slottsgate 16. Restauranten har fortsatt samme adresse, men har nå lokaler i 2. etg også. På starten av 2000-tallet lå Restaurant d’Artagnan i 2. etg og var vel Oslos første skikkelige gourmetrestaurant, den fikk til og med en stjerne i Guide Michelin. Jeg besøkte den ved et par anledninger også, men i 1. etg var jeg mye oftere. Har mange gode minner og smaksopplevelser derfra, men nå var det mange år siden jeg hadde vært der.

Da vi skulle spise middag med noen venner for litt siden tenkte jeg at det ville være koselig å besøke restauranten igjen og bord ble bestilt.

Den samme koselige franske bistrostemningen var der fortsatt, servicen var det ingenting å si på og maten var deilig. Vi valgte rett og slett Menu du Jour hvor man kunne velge 3 eller 4 retter. Dagens 4-retter var :

Skalldyrsalat

Torskerygg med hummersaus

Utvalgte franske oster med bananbrød

Fritt valg fra dessertvogn

De hadde også utvalgte viner som matchet de ulike rettene. Vi prøvde en hvitvin, men valgte ellers vinen selv. Et “morsomt” og deilig følge til osten var fransk pærecider.

Prismessig er den ikke av de billigste, men prisen er jo avhengig av hvilken vin og hvor mye vin man drikker. Regningen lød på ca 4000,- for 4 personer.

Besøket frister absolutt til gjentakelse.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *