Hjemmelaget tomatsuppe med linser og kjøttboller

IMG 4233

Nå er julen 2013 historie og de fleste føler nok at det har blitt litt mye kraftig kost den siste måneden. Noen har kanskje gått opp litt i vekt også. Personlig er jeg blitt ganske matlei og har i grunnen lyst på litt lettere mat nå. I tillegg vil jeg også forsøke å gå ned ca 20 kg som jeg egentlig burde ha gått ned for lenge siden. Men i forbindelse med røykeslutt, sykdom og en del andre problemer har jeg ikke tatt tak i disse kiloene før nå. Men nå har jeg i alle fall meldt meg inn i Vektklubb.no og vil gjøre mitt beste for å følge de rådene jeg får der. Jeg vil prøve å dokumentere resultatene med jevne mellomrom på den andre bloggen min, Dagene mine.

Derfor blir det litt mer kalorifattig mat her på bloggen fremover, men det vil fortsatt være god og kanskje litt spennende mat. Man må jo spise god mat selv om man ønsker å gå ned i vekt. Og for meg er pulverets tid forbi! 

Når jeg lager hjemmelaget tomatsuppe, eller skal bruke hermetiske tomater i andre retter, bruker jeg alltid de italienske. Jeg synes de er så mye bedre enn alle andre.

IMG 4235 

Ingredienser:

 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 1/2 rødløk, hakket
 • 3 fedd hvitløk, hakket
 • 1 rød chili, hakket
 • 2 ts chilpasta
 • 8 dl kylling- eller grønnsakskraft
 • 1 neve basilikum
 • 1 kopp røde linser 
 • 1 ss tomatpuré
 • Salt og pepper
 • 400 gram karbonadedeig

Fremgangsmåte:

 • Bløtlegg linsene ca 20 minutter
 • Ha olivenolje i kjelen
 • Surr løk, hvitløk og chili til det har blitt mykt
 • Hell tomatboksene i kjelen sammen med kylling/ grønnsakskraften
 • Tilsett chilipasta og tomatpuré
 • Hell vannet av linsene og ha dem i kjelen
 • La det hele koke ca 20-30 minutter
 • I mellomtiden former du små boller av karbonadedeigen
 • Stek dem i en panne til de er gjennomstekt
 • Ta dem deretter over i suppekjelen og la dem koke med noen minutter
 • Hakk frisk basilikum og tilsett mot slutten
 • Serveres rykende varm med evt brød eller knekkebrød ved siden av
 • Pynt gjerne med frisk basilikum
 • Denne porsjonen gir 409 kcal
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *