Sjokolademousse med creme fraiche

IMG 4383

Den siste uken har jeg presentert flere desserter her på Mammas Kokebok og her kommer den siste i denne omgangen. Desserten som presenteres i dag er den jeg sannsynligvis skal servere på nyttårsaften, men jeg er ikke 100 % sikker. Det bestemmer jeg først i morgen (lillenyttårsaften). Det er en del som taler for denne desserten. Det ene er at datteren min nettopp har kommet hjem fra Sri Lanka og hadde med kanel som hun selv hadde plukket, morsomt å prøve fersk kanel. Det andre som taler for denne desserten er at den ikke er så mektig selv om den inneholder sjokolade, og på nyttårsaften blir man jo vanligvis overmett, i alle fall her i huset.

Desserten er enkel og rask å lage også, noe som absolutt også er en fordel. Hvis jeg skal servere denne desserten på nyttårsaften har jeg planer om å bruke spumaflaske for å få den aller mest fluffy konsistensen det er mulig å få. Spennende om jeg får det til.

Når det gjelder type sjokolade så bruker jeg helst Valrhonasjokolade, men den kan være vanskelig å få tak i. Det har dessuten kommet flere andre gode merker på markedet i det siste. Det viktigste er at man velger en god sjokolade, det er det som avgjør kvaliteten på desserten.

Oppskriften til denne desserten fant jeg opprinnelig i Aftenposten, men som vanlig har jeg endret litt på den.

Ingredienser:

 • 250 gram mørk sjokolade, helst en god type som f.eks. Valrhona
 • 2,5 dl kremfløte
 • 1/2 ts kanel
 • 2,5 dl creme fraiche
 • Revet sjokolade, bruk gjerne hvit valrhona

Fremgangsmåte:

 • Smelt sjokoladen i vannbad (bryt sjokoladen i biter og legg det i en metallbolle eller en kjele over en større kjele og la sjokoladen smelte. Sjokoladen skal altså ikke ha kontakt med vannet)
 • Ta bollen av varmen og avkjøl sjokoladen litt
 • Pisk kremfløten luftig sammen med kanel
 • Rør creme fraichen inn i den smeltede sjokoladen.
 • Vend først inn 1/3-del av den piskede kremen og når det er godt blandet vender du inn resten
 • Ha sjokolademoussen over i serveringsskåler/glass/ boller og pynt f.eks.med revet hvit sjokolade
 • Serveres straks

IMG 4381

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *