Middag med Thermomix og oppvaskmaskin

Campat

Det er alltid spennende og morsomt å bli invitert på middag til vår datter i Oslo.  Hennes venn Patrik er “litt over middels” interessert i mat, og spesielt Modern Cuisine. Det han ikke har av kjøkkenutstyr er ikke verdt å ha. Siste anskaffelse er en Thermomix, maskinen som gjør nesten alt. De fleste har nok ikke hørt om denne maskinen, den er imidlertid godt kjent i restaurantverdenen. Den blir kalt verdens minste elektriske kjøkken. Det er en alt-i-ett-maskin som erstatter 12 andre kjøkkenmaskiner.  Prisen er rett og slett avskrekkende, men man kan jo være så heldig at man finner en som er brukt.

Så da vi lørdag benket oss rundt bordet var vi spente på hva vi ville få servert, vi visste bare at det ville bli noe som ikke akkurat var A4. Bordet var nydelig dekket i høstfarger og det nydelige Nobelserviset. Lekkert!

IMG 1483

En bøtte med “jord” var det første som ble satt foran oss, dvs det var jo ikke jord men en blanding av forskjellige ingredienser ispedd tørket pumpernickel, nøtter og urter i ekte Heston Blumenthal-stil

IMG 1484

En annen kreativ rett var forskjellige oster med hjemmebakt brød (bakt i Thermomixeren) og hjemmerøket smør. Smøret var helt nydelig, det er det som befinner seg inne i glasset på bildet

IMG 1486

IMG 1488

Sousvide-maskinen til Patrik befant seg i Sverige for øyeblikket, så da finner man selvsagt bare på alternative tilberedningsmåter, Fisken ble vacumert som vanlig, og deretter plassert i oppvaskmaskinen på 60 grader i stedet for i sous vide-maskinen. Smaken ble akkurat like bra.

Sammen med ueren fikk vi et nydelig tilbehør i form av forskjellige mousser og sauser som var tilberedt i Thermomixeren.

IMG 1490

Desserten var små vaniljeboller i karamellsaus, pyntet med roser. Det var finere i virkeligheten enn på bildet:

IMG 1491

En herlig kreativ middag, og jeg håper vi får komme tilbake snart.

Thermomixeren forklares og demonstreres

IMG 1489

Ganske fristende å kjøpe en selv også.

Den kjente matbloggeren Hobbykokken har testet Thermomix for gourmethuset Handberg Engros, du kan lese artikkelen hans Lamborgini på Kjøkkenbenken HER.

Thermomix Norge har også sin egen blogg, den finner du HER. 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *