Pat Krapao Moo på min måte

 

Første gang jeg laget denne retten fulgte jeg oppskriften til Marie på Maries Matmisjon og laget den slik den blir laget i Thailand. Denne gangen laget jeg den på min måte og byttet ut noen ingredienser og tilsatte andre. Det ble på en måte min egen Pat Krapao Moo.

Det er vel unødvendig å si at jeg elsker denne retten, den smaker ganske sterkt, men ikke FOR sterkt for meg i alle fall. Jeg lager også min egen Prik Naam Plah som jeg bruker ved siden av. Den gjør det hele enda sterkere. Det kommer oppskrift på den i et senere innlegg.

I oppskriften er det brukt thaibasilikum og det MÅ det være. Denne basilikumen er helt annerledes enn den norske og det er den som gir denne retten sitt særpreg. Thaibasilikum selges i innvandrerbutikker.

Ingredienser 4 personer

 • 500 g kyllingkjøttdeig
 • 4 ss olje til steking
 • 4 ss hakket chili (ca 5-6 store chillier)
 • 4 store hvitløkfedd, hakket
 • 2 ss oystersauce
 • 3 ss fishsauce
 • 2 ts sukrin
 • 1/2 kopp med kyllingbuljong (vann + terning eller vann + fond)
 • 1 kopp thaibasilikum, hakket
 • 1 kopp koriander, hakket

 

Fremgangsmåte

 • Ha oljen i pannen og tilsett kyllingkjøttdeigen
 • Tilsett chiliene og hvitløken
 • La dette surre til det er gjennomstekt
 • Tilsett fishsauce, oystersauce og vann/buljong
 • Tilsett sukrin
 • La dette surre sammen til mesteparen av væsken er kokt inn, men ikke alt
 • Tilsett thatbasilikum og koriander
 • La det surre noen minutter mens du rører
IMG 1893
 • Sereres med jasminris og Prik Naam Plah (hvis du vil ha det ekstra hot)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *