Første gang jeg laget denne retten fulgte jeg oppskriften til Marie på Maries Matmisjon og laget den slik den blir laget i Thailand. Denne gangen laget jeg den på min måte og byttet ut noen ingredienser og tilsatte andre. Det ble på en måte min egen Pat Krapao Moo.
Det er vel unødvendig å si at jeg elsker denne retten, den smaker ganske sterkt, men ikke FOR sterkt for meg i alle fall. Jeg lager også min egen Prik Naam Plah som jeg bruker ved siden av. Den gjør det hele enda sterkere. Det kommer oppskrift på den i et senere innlegg.
I oppskriften er det brukt thaibasilikum og det MÅ det være. Denne basilikumen er helt annerledes enn den norske og det er den som gir denne retten sitt særpreg. Thaibasilikum selges i innvandrerbutikker.
Ingredienser 4 personer
- 500 g kyllingkjøttdeig
- 4 ss olje til steking
- 4 ss hakket chili (ca 5-6 store chillier)
- 4 store hvitløkfedd, hakket
- 2 ss oystersauce
- 3 ss fishsauce
- 2 ts sukrin
- 1/2 kopp med kyllingbuljong (vann + terning eller vann + fond)
- 1 kopp thaibasilikum, hakket
- 1 kopp koriander, hakket
Fremgangsmåte
- Ha oljen i pannen og tilsett kyllingkjøttdeigen
- Tilsett chiliene og hvitløken
- La dette surre til det er gjennomstekt
- Tilsett fishsauce, oystersauce og vann/buljong
- Tilsett sukrin
- La dette surre sammen til mesteparen av væsken er kokt inn, men ikke alt
- Tilsett thatbasilikum og koriander
- La det surre noen minutter mens du rører

- Sereres med jasminris og Prik Naam Plah (hvis du vil ha det ekstra hot)