Notice: Undefined index: mime-type in /customers/8/3/0/matogreiser.no/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/ultimate_social_media_icons.php on line 205

Nydelig jordbærsorbet

 

Noen stor iselsker er jeg ikke, men sorbeter av forskjellig slag synes jeg kan være forfriskende og godt. Denne jordbærsorbeten er den beste jeg har smakt noen gang – uten tvil. For at den skal bl så god som dette bør det brukes friske norske jordbær, slik vi får dem akkurat nå. Man kan selvsagt bruke belgiske også, men jeg tror ikke smaken blir fullt så god da.

Opphavsmannen bak denne herlige sorbeten er Olav, eller Hobbykokken som han er kjent som.

Til 3-4 personer trenger du:

  • 2 kurver jordbær, ca 500 g
  • 125 g sukker
  • 1/2 dl vann
  • 25 g lys sirup
  • frøene fra en vaniljestang eller 1 knivspiss burbonvanilje
  • saften av 1/2 sitron

 

Fremgangsmåte:

  • Rense jordbærene og ha dem i en blender
  • Tilsett de andre ingrediensene og kjør i blenderen til blandingen er jevn og glatt
IMG 1598
  • Sil evt blandingen gjennom en sil, men jeg synes ikke det er nødvendig
  • Sett blandingen i kjøleskapet minst 1 time så den blir ordentlig avkjølt
  • Kjør så blandingen i en ismaskin til den har ønsket konsistens, ca 30 minutter
  • Sorbeten smaker absolutt best når den er helt nylaget
IMG 1915

 


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *