Dette er en nydelig rett som skiller seg litt fra vanlig sashimi, fordi det er en mellomting mellom sashimi og ceviche. Ceviche er den meksikanske måten å marinere fisk i lime- eller sitronsaft. Fisken gjennomgår en slags kokeprosess på grunn av syren, så selv om den ikke er kokt så er den kokt likevel. Oppskrift på min favorittceviche finner du HER.
Men her følger oppskriften på laksesashimi ceviche:
Ponzosaus:
1 sitron
1 lime
2 ss soyasaus, helst japansk type
1 ss søt soyasaus eller 1 ts balsamicoeddik
1 ts hvitvinseddik
Fremgangsmåte
Press sitron og lime i en bolle
Tilsett de andre ingrediensene og smak deg frem til du finner den rette balansen mellom smakene
Sett til side i ca 10 minutter
Skjær tynne skiver av laksen og anrett på tallerkene
Fordel sausen over lakseskivene. Nå begynner laksen å kaldkoke på grunn av syren i sitronen og limen, akkurst som i cevichen
I tillegg til sausen strøs dette over laksen:
1/2 chili i tynne skiver
1 vårløk i tynne skiver
Fersk koriander, grovhakket
Til slutt strøs litt sesamfrø over
Spises med en gang
Kjempedeilig!