Laksesashimi med sitron og ponzosaus

salma1

Dette er en nydelig rett som skiller seg litt fra vanlig sashimi, fordi det er en mellomting mellom sashimi og ceviche. Ceviche er den meksikanske måten å marinere fisk i lime- eller sitronsaft. Fisken gjennomgår en slags kokeprosess på grunn av syren, så selv om den ikke er kokt så er den kokt likevel. Oppskrift på min favorittceviche finner du HER.

Men her følger oppskriften på laksesashimi ceviche:

Ponzosaus:

1 sitron

1 lime

2 ss soyasaus, helst japansk type

1 ss søt soyasaus eller 1 ts balsamicoeddik

1 ts hvitvinseddik

Fremgangsmåte

Press sitron og  lime i en bolle

Tilsett de andre ingrediensene og smak deg frem til du finner den rette balansen mellom smakene

Sett til side i ca 10 minutter

Skjær tynne skiver av laksen og anrett på tallerkene

Fordel sausen over lakseskivene. Nå begynner laksen å kaldkoke på grunn av syren i sitronen og limen, akkurst som i cevichen

I tillegg til sausen strøs dette over laksen:

1/2 chili i tynne skiver

1 vårløk i tynne skiver

Fersk koriander, grovhakket

Til slutt strøs  litt sesamfrø over

Spises med en gang

salma2

Kjempedeilig!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.