Nydelig sitronpai

sitron6

En deilig sitronpai er noe av det beste jeg vet. Det er ikke så ofte jeg lager det, men det skjer et par ganger i året. Når jeg spiser på en eller annen fransk bistro i Paris bestiller jeg også ofte sitronpai,  hvis jeg orker da – vel og merke.

Oppskriften på denne paien fikk jeg da jeg så på 4-stjerners middag for flere år siden. Imidlertid både forenklet og forminsket jeg oppskriften uten at det gikk ut over kvaliteten. Bare prøv selv.

Ingredienser :

  • 175 g hvetemel
  • litt salt
  • 75 g usaltet smør
  • 45 g melis
  • 1 sammenpisket egg

Fremgangsmåte:

  • Ta alle ingrediensene utenom smøret i en foodprosessor og la det gå til det er blandet
  • Tilsett deretter smøret i klumper litt etter litt mens kjøkkenmaskinen fortsetter å gå
  • La alt bli blandet før du tilsetter neste smørklump
  • Ta deigen ut på bakebordet og rull den til en ball

 

  • sitron1
  • Pakk ballen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter
  • Ta deigen ut av kjøleskapet og legg den i en paiform.
  • Trykk deigen ut med fingrene slik at den dekker bunn og kanter
  • Prikk bunnen med en gaffel

pai2

  • Sett formen i kjøleskapet 10-15 minutter
  • Forstek paiskallet ca 10-15 minutter på 200 grader
  • Sett deretter ned varmen til 150 grader

Sitronfyll:

  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • 125 gram sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 dl sitronsaft
  • finrevet skall av 2 sitroner (kun det gule)

Fremgangsmåte sitronfyll:

  • Visp sammen egg, eggeplommen og sukker
  • Tilsett fløten mens du fortsetter å vispe
  • Tilsett sitronsaft og skall
  • Hell fyllet forsiktig i paiskallet

 

  • sitron3

Sett i ovnen og la den stå ca 45 minutter, eller til fyllet er fast

sitron4

La paien bli helt avkjølt før den serveres.

Dette er skikkelig digg!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.