I romjulen er det vanlig for oss å invitere venner på middag. Ellers i året forvinner bare tiden og det blir altfor sjelden mulighet til å møtes, men i romjulen TAR vi oss tid. Vi velger bevisst vekk julemat fordi de fleste begynner å bli lei julematen på dette tidspunktet. Denne menyen har asiatisk forrett (ponzosausen), fransk hovedrett og italiensk dessert. Vinene var også italienske, – fra Piemonte.
Fjorårets meny finnes HER.
Dette året bestod menyen av:
Små apetittvekkere:
- Rakfisk, Kesam og rødløk pakket inn i lefse og delt i passe stykker
- Baconruller med dadler
- Vaktelegg med røkt salt og dip
- Finhakkede trøfler i olivenolje
Forrett:
- Laksesashimi med hjemmelaget ponzosaus.
Oppskrift på denne retten finner du HER
Hovedrett:
- Andeconfit med rødkål og rødvinssaus
Oppskrift på andeconfit finner du HER
Oppskrift på rødkålen finner du HER
Oppskrift på rødvinssausen finner du HER
Dessert:
- Tiramisu
Oppskrift på tiramisu finner du HER.
Jeg valgte tiramisu til dessert fordi det faktsk er en av mine absolutte favorittdesserter.
Jeg kan absolutt anbefale en meny som dette fordi den er enkel å lage til mange mennesker. Mesteparten kan gjøres klart på forhånd. Begge sausene tar litt tid, men har bare godt av å bli tilberedt dagen før slik at smakene får “satt seg”. Confiten må lages samme dag, men kjøper du anden ferdig kokt lager retten seg selv. Ferdig kokt andeconfit finner du i velassorterte forretninger som Ultra, Smartclub og Jacobs. Tiramisuen skal også lages dagen før. Derfor kan man i grunnen slappe av på dagen selskapet skal holdes, man må bare sørge for å ferdigstille maten, og det er i grunnen helt stressfritt.