Min beste laksepasta

IMG_9088

En kveld hadde jeg ingen anelse om hva jeg skulle lage til middag bortsett fra at det skulle være noe med salmalaks siden jeg hadde en filét i kjøleskapet.

“Hemmeligheten” med denne retten er at jeg bruker rå laks som blir litt “kokt” når jeg heller pastasausen over den på tallerkenen. Den blir så soft at den smelter i munnen.

En annen fordel med denne retten er at den er rask å lagre.

Du trenger selvsagt ikke bruke salmalaks, bruk den laksen du ønsker :-).

 

Ingredienser:

4 sjalottløk eller en vanlig  løk, hakket

4 hvitløkfedd, hakket

1 boks cherrytomater (hele) (Mutti er bra)

2 dl matfløte

fiskebuljong

friske urter hvis du har

salt, pepper og evt annet krydder

saft av 1/2 sitron

parmesanost

noen svarte oliven

pasta etter ønske

salat

Fremgangsmåte:

Surr løk og hvitløk blankt i olje

Tilsett tomater, fløte og evt urter

Tilsett 1-2 fiskebuljongterninger eller fiskekraft og presset sitron

La dette surre 10-15 minutter

Kok pasta al dente

Skjær salmalaksen i skiver eller biter

pasta3

Servering:

Legg litt salat utover en tallerken

Legg pasta over salaten

pasta4

Hell over noe av pastasausen

pasta5

 

Legg på skiver av rå salmalaks

pasta6

Hell over litt mer av sausen

pasta7

Dryss over revet parmesan og evt noen svarte oliven.

Dette er virkelig snadder!

pasta2

2 Comments on “Min beste laksepasta”

  1. Tror jeg prøver meg på denne igjen ikveld. Har laget den MAANGE ganger og den er supergod. Jeg mangler fiskebuljong – men men. Kan jo ikke alltid følge oppskriftene 100% (som jeg pleier). Du er min inspirator Torill til å finne på noe nytt i matveien!

  2. Så koselig da, Kirsten. Jeg vil også spesielt anbefale den som heter Salma Teryaki, den er superdigg altså. Da må du imidlertid kjøpe teryakisaus, for det MÅ du ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *