En kveld hadde jeg ingen anelse om hva jeg skulle lage til middag bortsett fra at det skulle være noe med salmalaks siden jeg hadde en filét i kjøleskapet.
“Hemmeligheten” med denne retten er at jeg bruker rå laks som blir litt “kokt” når jeg heller pastasausen over den på tallerkenen. Den blir så soft at den smelter i munnen.
En annen fordel med denne retten er at den er rask å lagre.
Du trenger selvsagt ikke bruke salmalaks, bruk den laksen du ønsker :-).
Ingredienser:
4 sjalottløk eller en vanlig løk, hakket
4 hvitløkfedd, hakket
1 boks cherrytomater (hele) (Mutti er bra)
2 dl matfløte
fiskebuljong
friske urter hvis du har
salt, pepper og evt annet krydder
saft av 1/2 sitron
parmesanost
noen svarte oliven
pasta etter ønske
salat
Fremgangsmåte:
Surr løk og hvitløk blankt i olje
Tilsett tomater, fløte og evt urter
Tilsett 1-2 fiskebuljongterninger eller fiskekraft og presset sitron
La dette surre 10-15 minutter
Kok pasta al dente
Skjær salmalaksen i skiver eller biter
Servering:
Legg litt salat utover en tallerken
Legg pasta over salaten
Hell over noe av pastasausen
Legg på skiver av rå salmalaks
Hell over litt mer av sausen
Dryss over revet parmesan og evt noen svarte oliven.
Dette er virkelig snadder!
Tror jeg prøver meg på denne igjen ikveld. Har laget den MAANGE ganger og den er supergod. Jeg mangler fiskebuljong – men men. Kan jo ikke alltid følge oppskriftene 100% (som jeg pleier). Du er min inspirator Torill til å finne på noe nytt i matveien!
Så koselig da, Kirsten. Jeg vil også spesielt anbefale den som heter Salma Teryaki, den er superdigg altså. Da må du imidlertid kjøpe teryakisaus, for det MÅ du ha.