Sjokoladecupcakes

 

cupcake13 Cupcakes eller muffins er raske og enkle å lage og noen av dem smaker godt også. Det som er gøy med cupcakes er måten de kan pyntes på synes jeg. Jeg hadde dessverre verken riktig sprøytespiss eller pynt denne gangen, men jeg laget dem allikevel. Disse cupcakene er veldig saftige og gode fordi det er blandet inn grovhakket sjokolade, noe som gjør at de blir litt som fondant inni (litt flytende, eller myk). Mine stod inne litt for lenge, hadde ønsket dem mer flytende, så neste gang skal jeg ha dem i ovnen i 12 minutter og ikke 15.

Denne oppskriften har jeg funnet på bakebloggen over alle bakeblogger Passion 4 Baking.

Ingredienser:

100 g mørk sjokolade

100 g smør

1 dl kakao

2 egg

150 g sukker

2,3 dl hvetemel

1 ss maizenna

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 dl kremfløte

100 g grovhakket sjokolade

Fremgangsmåte:

Ta sjokolade, kakao og smør i en bolle

cupcake1

Smelt forsiktig over vannbad

cupcake2

Når sjokoladen er smeltet avkjøles den helt

Bland mel, maizenna, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle

Miks egg og sukker i ca 5 minutter

Tilsett avkjølt sjokolade

Miks videre i 2-3 minutter

cupcake3

Tilsett melblandingen sammen med fløten

 cupcake4

Miks videre i 2-3 minutter

 cupcake5 Bland inn grovhakket sjokolade

cupcake7

Bland sammen ved bruk av en slikkepott

Fyll dette i cupcakeformer, ca 1 isskje i hver form

cupcake9

Stekes ved 200 grader i ca 12 minutter

cupcake10

 cupcake11

Pynt med det du måtte ønske

Jeg hadde ikke så mye jeg kunne bruke så jeg laget bare en jordbærkrem og pyntet med friske bringebær. Godt det også selv om det ikke ble så flott å se på.

cupcake15

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *